Hrvatska
StoryEditor

Provectus Capital Partners novim investicijama radi na okrupnjavanju privatnog zdravstvenog sektora

16. Studeni 2021.
stomatološka ordinacija
Nakon što su u rujnu postali novi vlasnici poliklinike Aviva, sada uz stomatološku polikliniku Salona Dental i polikliniku Arena, PCP radi na okrupnjavanju privatnog zdravstvenog sektora te pokreće prvu regionalnu dentalnu grupaciju Adria Dental Group

Provectus Capital Partners (PCP), investicijsko društvo usmjereno na tržišta jugoistočne Europe, investirao je u stomatološku polikliniku Salona Dental iz Solina, vodeću polikliniku u Dalmaciji. Nakon investicije u zagrebačku stomatološku polikliniku Arena u lipnju ove godine, ovo je drugo ulaganje fonda u dentalnom sektoru u RH.

U sklopu Poliklinike Salona Dental nalazi se 10 moderno opremljenih ordinacija, dijagnostika i zubotehnički laboratorij.

Istovremeno s ulaganjem u Salonu Dental, PCP pokreće Adria Dental Group, prvu regionalnu dentalnu grupaciju unutar koje će nastaviti poslovati poliklinika Arena i poliklinika Salona Dental. Adria Dental Group bit će središnje mjesto konsolidacije dentalnog sektora koju je pokrenuo PCP.

- Ulaganja u privatni zdravstveni sektor i u dentalni sektor su okosnice ulaganja našeg fonda jer u tim djelatnostima vidimo veliki potencijal rasta u Hrvatskoj i regiji. Sa Salonom Dental dobivamo vodeću polikliniku u Dalmaciji, s timom vrhunskih stručnjaka i najmodernijom tehnologijom. Objedinjeni nastup naših dentalnih poliklinika kroz Adria Dental Group omogućit će još kvalitetnije pozicioniranje i još brži rast u Hrvatskoj, ali  i na stranim tržištima iz kojeg dolazi velika potražnja za domaćim dentalnim uslugama. U Hrvatskoj je postavljen visok standard usluga, a Adria Dental Group će taj standard nastaviti razvijati kroz daljnja ulaganja u nove tehnologije i djelatnike - izjavio je Igor Čičak, predsjednik Uprave i glavni partner PCP-a.

Investicija u Polikliniku Salona Dental predstavlja treću investiciju u privatno zdravstvo PCP-ovog fonda razvojnog kapitala ASEF (Adriatic Structured Equity Fund), koji podržavaju Europski investicijski fond i Hrvatska banka za obnovu i razvitak u sklopu CROGIP programa.

Podsjetimo, Provectus Capital Partners je u rujnu ove godine postao novi vlasnik poliklinike Aviva, a tom prilikom su poručili kako će PCP nastaviti investirati u rast poslovanja Avive koja će zauzeti središnju poziciju u daljnjim planovima društva u smjeru okrupnjavanja privatnog sektora zdravstvenih usluga u Hrvatskoj.

- Privatni zdravstveni sektor u Hrvatskoj ima značajan potencijal rasta u narednim godinama, a akvizicijom Avive smo stekli kvalitetnu poziciju i ključan know how za nastavak naših investicija u cilju konsolidacije zdravstvenog sektora. Predani smo daljnjem razvoju Avive i novim investicijama kako bi osigurali maksimalnu dodanu vrijednost i korisnicima i zaposlenicima te na taj način podigli i osigurali dugoročno kvalitetno održivo poslovanje i vrijednost same Avive - izjavio je Čičak tom prilikom.

28. travanj 2024 14:07