Hrvatska
StoryEditor

Prvi alat za trgovanje kriptovalutama u rukama tradicionalne investicijske institucije

28. Svibanj 2020.
PalmaBot kripto startup

Piše: FIMA Plus

Prava je rijetkost da neka financijska institucija sklopi pratnerstvo s kripto-startupom. Ipak, 4. svibnja, kripto-startup, PalmaBot najavio je partnerstvo s FIMA-om. Dovršenje sporazuma o partnerstvu uslijedilo je nakon višegodišnje komunikacije između FIMA-e i PalmaBota koja je započela na konferenciji Fintech Adria u Rovinju. Oba poduzeća zajedno su usredotočena na premošćivanje jaza između tradicionalnog i kriptotržišta.

- S jedne strane, pionirski pristup koji vodi FIMA-u i PalmaBot prema premošćivanju jaza između kriptovaluta i tradicionalnih financijskih svjetova predstavlja velik korak za cjelokupnu kriptoindustriju. S druge strane, ovim partnerstvom želi se tradicionalnoj investicijskoj industriji pokazati da nema razloga za strah od tehničkih inovacija - izjavio je Jernej Vrčko, izvršni direktor PalmaBota.

Pokretač FIMA-e, Milan Horvat dijeli jednaka razmišljanja i pozitivna nadanja u krajnje rezultate ovog partnerstva.

- Poslovne suradnje obično se rađaju iz obostranog interesa. Posljedično, partneri se međusobno upoznaju. Međutim, naša je suradnja krenula alternativnim putem. Prvo smo kliknuli, a zatim shvatili da možemo imati ozbiljno i plodno partnerstvo. Sada su oba naša poduzeća usmjerena na povezivanje tradicionalnog sustava komunikacije u financijskoj industriji s novim tehnologijama u potrazi za optimalnom ravnotežom između ljudske i umjetne inteligencije. Naš cilj je jasan - postizanje razine međusobnog razumijevanja s klijentima kao što smo imali u početku suradnje - kaže Horvat. 

PalmaBot olakšava imateljima kriptovaluta kontrolu njihovih sredstava, dok im partnerstvo s tako renomiranim tradicionalnim poduzećem predstavlja korak ka približavanju usluge tradicionalnim investitorima.

image
PalmaBot dogovor suradnje

Što je PalmaBot?

PalmaBot je slovensko-njemačko poduzeće zaduženo za alat namijenjen upravljanju digitalnom imovinom na Telegramu. Kroz jednostavno Telegramovo sučelje, ovaj proizvod omogućava korisnicima da kontroliraju svu kripto-imovinu na 23 burze. Chatbot nije namijenjen samo profesionalcima, nego i svima onima koji se još nisu, a žele se, okušati na tržištu kriptovaluta. Svi podaci prikazani su u stvarnom vremenu i osiguravaju pravovremeno izvršavanje kupnje ili prodaje. Važno je dodati da smo ga preveli i dostupan je na hrvatskome jeziku.

S druge strane, FIMA je poznata tradicionalna investicijska institucija s 25 godina dugim iskustvom na inozemnom i domaćem financijskom tržištu. Nadalje, to je investicijsko društvo s najdužom tradicijom u Hrvatskoj i osnivač Varaždinske burze te pionir u omogućavanju trgovanja kriptovalutama. Stoga je ona bila logičan partner za PalmaBot.

25. travanj 2024 10:15