Hrvatska
StoryEditor

Radnici Kraša od srijede će koristiti kolektivni godišnji odmor

20. Ožujak 2020.

Zaposlenici Kraša i i osječke Karoline od srijede, 25.ožujka, koristit će kolektivni godišnji odmor, izvijestili su iz ove kompanije. Zajamčena su im sva prava kolektivnim ugovorom jer je, kako se ističe, 'dugogodišnja praksa Kraša da tijekom uskrsnih praznika aktivira kolektivni godišnji odmor u trajanju od tjedan dana'. No uslijed epidemiološke situacije u državi odlučili su ranije aktivirati tu praksu u cilju zaštite i prevencije zdravlja radnika.

U idućim danima Kraš će postupno smanjivati obujam proizvodnje prema potrebama tržišta. Što se tiče isporuka proizvoda kupcima, poručuju da u zalihama ima dovoljno proizvoda za dva mjeseca. Kraševe bomboniere ostaju otvorene, ali je zbog mjera zaštite zdravlja zaposlenika rad organiziran s minimalnim brojem radnika. Također će i većina zaposlenika Kraš Trgovine od ponedjeljka ići na kolektivni godišnji odmor, a sukladno odlukama Nacionalnog stožera civilne zaštite Kraševi choco barovi su zatvoreni.

- Učinit ćemo sve što je u našoj moći da što prije, sukladno okolnostima, nastavimo s uobičajenim radom – poručio je predsjednik Uprave Kraša Damir Bulić ujedno se zahvaljujući svim zaposlenicima na svakodnevnom predanom radu, a pogotovo u proteklim danima.

U svim svojim proizvodnim pogonima, maloprodaji i poslovnoj zgradi Kraš grupa već je poduzela mjere osiguranja kontinuiteta proizvodnje, poslovanja i zaposlenosti u izvanrednim uvjetima. Kraš posluje stabilno i isporučuje robu svojim kupcima, a u fokusu je zadržavanje gotovo 2500 radnih mjesta u Kraš Grupi. Od početka epidemiološke krize izazvane koronavirusom poduzeli su mjere sigurnosti radnika pa su posljednjih tjedana zaposleni u potpornim službama i administraciji radili od kuće. Proizvodni radnici radili su u uvjetima pojačanih mjera prevencije pri čemu su primijenili sve preporuke nadležnih organa vezano za zaštitu života i zdravlja zaposlenih, kaže se u priopćenju ove kompanije.

21. travanj 2024 14:05