Hrvatska
StoryEditor

S prvim danom lipnja možete obaviti besplatne video konzultacije s liječnikom

30. Svibanj 2020.
Aljoša Praznik, Klemen Rupnik, Boštjan Antolič

Slovenska tehnološka tvrtka nyd za digitalizaciju zdravstva dolazi na hrvatsko tržište. Trenutno završavaju dogovore s prvom postavom zdravstvenih suradnika i partnera iz Hrvatske.

- Započet ćemo s besplatnim videokonzultacijama na daljinu sa zdravstvenim radnicima prvog lipnja! Svi liječnici, stomatolozi, fizioterapeuti, psiholozi i drugi profesionalci mogu nam se pridružiti i ponuditi svojih sat vremena tjedno za besplatno savjetovanje onima kojima je to potrebno - poručuju osnivači projekta nyd.care Aljoša Praznik, Klemen Rupnik i Boštjan Antolič, koji grade zdravstveni sustav budućnosti.

Zdravstveni model kakav znamo postaje sve neizvodljiviji. Stoga bi, kao i u drugim industrijama, zdravstveni sustav trebalo unaprijediti te poboljšati dostupnost i kvalitetu usluga, a digitalizacija igra ključnu ulogu u pružanju boljih zdravstvenih usluga široj javnosti i osobama kojima je to najpotrebnije, objašnjavaju iz nyda.

- Željeli bismo dokazati da je video savjetovanje čak i učinkovitije od posjeta liječniku ili drugom medicinskom stručnjaku u njihovoj praksi. Povezali bismo stručnjake i korisnike ili pacijente preko računala ili mobilnog uređaja - tumače osnivači. U svakom slučaju, usluga koju pružaju vjerojatno će utjecati na smanjenje paničnog 'guglanja' simptoma i samodijagnosticiranja na temelju neprovjerenih izvora informacija, što može dovesti do nepravovremenog liječenja problema.

Platforma nyd.care je osmišljena tako da se na njihovoj stranici rezervira termin za besplatno 15-minutno video savjetovanje s preferiranim stručnjakom. Prije tog virtualnog susreta ispunjava se upitnik kako bi se vrijeme savjetovanja što učinkovitije iskoristilo.

- U budućnosti će zdravstveni sustav izgledati potpuno drugačije jer će se graditi oko korisnika. To znači da ćete moći više sudjelovati u liječenju svog zdravlja ili zdravstvenog stanja člana obitelji. Mjesto isporuke iz ambulante ili bolnice u vaš dom promijenit će se, kao i tretman od "dijagnoze temeljene na dijagnozi" do "prevencije i kontrole". Pripremamo nova rješenja koja će vam pružiti bolje iskustvo u pristupu zdravstvenim uslugama. Uz veću sigurnost i učinkovitost i s korisnicima u prvom planu - pojasnili su Slovenci koji se spremaju unijeti digitalnu inovaciju u hrvatski zdravstveni sustav, a u tome će im pomoći i specijalisti iz Hrvatske. 

19. travanj 2024 03:08