Hrvatska
StoryEditor

Totalni ‘facelifting‘ sada i oko rotora. Srušena zgrada Spara. Što li će tu biti?

14. Prosinac 2020.
Srušena zgrada Spara na Riječkoj ulici

Bageri i ruševine - tako sada izgleda prostor gdje je donedavno stajala velika zgrada koju su dijelili Spar i Bipa u zagrebačkoj Riječkoj ulici. Početkom prošle godine supermarket i drogerija privremeno su zatvoreni zbog drastičnog pada prometa uzrokovanog radovima na sanaciji rotora, a sudeći prema današnjim prizorima, zatvaranje i nije bilo tako privremeno.

Pokušavajući doznati što se planira graditi na mjestu nekadašnje poslovnice s dojmljivim staklenim pročeljem koje je nekada pripadalo Billi, obratili smo se Sparu. No, nismo baš saznali puno.

- Sve informacije vam možemo dostaviti tek kada dođe vrijeme - kazali su nam i zamolili za razumijevanje.

Čini se kako je 'facelifting' zagrebačkog rotora započeo proces preobrazbe trgovinsko-ugostiteljske oaze sa sjeverne strane Riječke ulice koju je Lider uslijed radova nazvao ‘bermudskim trokutom‘ s obzirom na to da joj je promet naočigled nestajao.

U susjedstvu Spara i Bipe nalazio se i izložbeno-prodajni prostor tvrtke Vrtno oblikovanje, koja se bavi proizvodnjom i prodajom ukrasnog drveća i grmlja. I oni su bili prisiljeni premjestiti prostor na novu lokaciju. 

Usprkos teškom razdoblju, a sada i razrušenim susjedima, McDonald‘s, Jysk, Kik i teretana VITA Fitness i dalje posluju. Doduše, teretana je u epidemiološkoj hibernaciji. No, što li će niknuti na tlu kojim sada caruju bageri, tek ćemo saznati.

22. travanj 2024 08:46