Hrvatska
StoryEditor

Traju prijave za norveški Program dodjele bespovratnih sredstava

21. Rujan 2020.
Prijave za bespovratna sredstva iz Programa “Business Development and Innovation Croatia” dodjeljuju se za područja Inovacija zelene industrije i Plavog rasta (Green Industry Innovation i Blue Growth) s rokom do 15. studenoga 2020.

U samom jeku pandemije koronavirusa, na online konferenciji krajem lipnja, predstavljen je poslovni Program “Business Development and Innovation Croatia” koji nudi bespovratna sredstva hrvatskom privatnom sektoru.

Stvaranje dodane vrijednosti i održivog rasta u hrvatskim tvrtkama glavni su ciljevi Programa financiranog iz norveške darovnice i dio je EGP financijskog mehanizma i Norveškog financijskog mehanizma (EEA and Norway Grants) za razdoblje 2014-2021.

Program treba pridonijeti smanjenju ekonomskih nejednakosti financiranjem projekata koji će povećati konkurentnost i profitabilnost hrvatskih tvrtki te poticati i razvijati dugoročnu suradnju između tvrtki iz Hrvatske i entiteta države donora Norveške.

Glavni fokus Programa su Inovacije zelene industrije (proizvodna i prerađivačka industrija) i Plavi rast (pomorska industrija, turizam malih razmjera i drugo).

Ukupna vrijednost programa je 22 milijuna EUR i odnosi se na područja Inovacija zelene industrije i Plavog rasta (Green Industry Innovation i Blue Growth).

Natječaj je otvoren od 29.7., a prijave se primaju do  15. studenoga 2020. Cijeli proces je elektronički, a potpisi prvih ugovora očekuju se u drugom kvartalu 2021.

Područja koja se mogu financirati ovim Programom odnose se na inovativne tehnologije, procese i usluge, održivi razvoj poslovanja, „ozelenjivanje“ postojećeg poslovanja i poslovnih procesa kao i razvoj i implementaciju inovativnih proizvoda i usluga. Trenutačno je Innovation Norway voditelj fonda za poslovne programe EEA i Norway Grants u Hrvatskoj, Bugarskoj, Grčkoj i Rumunjskoj. Iz hrvatske podružnice Innovation Norway obavještavaju kako će se u suradnji s Hrvatskom gospodarskom komorom u narednim terminima održati informativni susreti u sljedećim gradovima:

  • Opatija, 23.9.
  • Split, 24.9.
  • Osijek, 6.10.
  • Slavonski Brod 7.10.
  • Zagreb, 15.10.

Više informacija kao i detaljne upute za prijave poduzetnika na natječaj, te prijavni obrasci nalaze se na mrežnoj stranici projekata.

Službeni kontakt za sve eventualne upite je putem e-maila Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite. uz napomenu kako je službeni jezik za sve upite engleski.

20. travanj 2024 04:36