Hrvatska
StoryEditor

Tvrtka FreshBooks prvu godinu u Hrvatskoj slavi sa statusom globalnog jednoroga

13. Rujan 2021.
Marko Barić

Tvrtka FreshBooks, vlasnik i kreator vodećeg softvera za online računovodstvo, s klijentima u više od 160 zemalja, danas je objavila da je dostigla svoj jednogodišnji cilj rasta s 20 zaposlenih. 

Od pokretanja ureda u Hrvatskoj prošle godine, FreshBooks je oformio vrhunski tim lokalnih IT stručnjaka kako bi dodatno poboljšao razvoj svoje platforme, navodi se u priopćenju. FreshBooks planira dodatno povećavati svoj ured te udvostručiti broj zaposlenih do kraja 2022. godine.

- Odabrali smo Hrvatsku zbog kalibra talenata i kulture koja nam odgovara i nevjerojatno smo zadovoljni napretkom koji smo dosad vidjeli - rekao je Oliver Fisher, Chief Technology Officer u FreshBooksu.

- Radujemo se daljnjim ulaganjima u regiju kako bismo ispunili ciljeve naše platforme te kako bismo nastavili zadovoljavati potrebe vlasnika malih tvrtki diljem svijeta s našim rješenjima, koja olakšavaju plaćanje i usklađivanje s porezima - dodao je Fisher.

Ova vijest dolazi nakon nedavne najave financiranja tvrtke. U kolovozu 2021. FreshBooks je objavio da je osigurao 80,75 milijuna dolara u krugu financiranja Serije E i 50 milijuna dolara za financiranje duga. 

S procjenom vrijednosti tvrtke na više od milijardu dolara, ova je prekretnica donijela FreshBooksu status globalnog jednoroga. Tvrtka planira koristiti sredstva za razvoj i širenje platforme te dosegnuti što više vlasnika malih tvrtki na više tržišta diljem svijeta. Ovo uključuje i Hrvatsku, u kojoj je odnedavno i sam softver postao dostupan svim vlasnicima malih poduzeća.

- Ovo je značajno vrijeme za FreshBooks i ponosni smo što imamo tim upravo u Hrvatskoj, koji pridonosi globalnom uspjehu i sljedećim fazama rasta - rekao je Marko Barić, direktor globalnih operacija u FreshBooksu. 

- Naša sposobnost da pokrenemo i razvijemo poslovanje u Hrvatskoj od temelja, na vrhuncu pademije, nevjerojatan je podvig, i veselim što ćemo udvostručiti broj zaposlenih s još više lokalnih hrvatskih IT talenata u nadolazećoj godini - dodao je Barić.

FreshBooks je osim ovog rasta u Hrvatskoj, proširio svoje poslovanje lansiranjem u Velikoj Britaniji i Irskoj te otvaranjem ureda u SAD-u i Nizozemskoj. U rujnu 2020. FreshBooks je preuzeo i meksičku tvrtku Facturama, koja se bavi e-fakturiranjem.

24. travanj 2024 16:59