Hrvatska
StoryEditor

Tvrtke i karijere: Promjene u Spačvi, bivši ministar u Upravi Pleter – usluga, vlasničke promjene kod Neba Chupina…

09. Kolovoz 2021.
Neb Chupin

Vladimir Bataković novi je predsjednik Uprave vinkovačke SPAČVE. On je ušao u Upravu početkom lipnja, zajedno sa Sašom Vilićem, nakon što je vlasništvo preuzela tvrtka PERVANOVO Darka Pervana, a Uprava na čelu s Josipom Faletarom podnijela ostavke. Promijenjen je i NO, kojem je sad na čelu Pervanov menadžer Stjepan Vojinić umjesto Borislava Škegre, a njegov zamjenik je Dominik Birt umjesto Marija Popića. Jozo Jović i sam Darko Pervan kao članovi NO-a zamijenili su Jakova Krešića i Krešimira Čemeriku.

Nekadašnji ministar obrane Berislav Rončević novi je član Uprave PLETER-USLUGA. Podsjetimo, od početka travnja članica Uprave Martina Skubić promovirana je u predsjednicu Uprave umjesto generala Marijana Marekovića, novi mandat u Upravi dobio je Denis Skubić, a Rončević je sad imenovan za trećeg člana Uprave MORH-ove uslužne tvrtke za ugostiteljstvo, hotelijerstvo te čišćenje i održavanje objekata. Bivši ministar svojedobno je nepravomoćno osuđen na četiri godine zatvora u 'aferi kamioni', ali je na kraju oslobođen svih optužbi.

Tvrtka DIDA BOŽA Neba Chupina preuzela je vlasnički udjel Sadife Aliti u HERMES INTERNATIONALU iz Sračinca, pa sad Chupin vlasnički samostalno kontrolira obje tvrtke.

Nova potpredsjednica Gradskog vijeća Siska Miša Majkić Vukčević ušla je u NO SISAČKOG VODOVODA i izabrana za predsjednicu NO-a umjesto Ivana Jurića, koji ostaje u NO-u. Danijel Kljajić i Mario Kvakić novi su članovi NO-a iz kojeg su izašli Željka Desnica, Momir Rebić i Ivo Perković.

Viktor Horvatinović i Josip Bagarić novi su direktori tvrtke ENERGY 9 iz Slatine umjesto Ivana Kozine, a Dariju Vladimiru Josiću opozvana je prokura. Tvrtku je početkom godine vlasnički preuzeo fond PEARL INFRASTRUCTURE CAPITAL, i to je bila njegova prva investicija u kogeneracijska postrojenja na biomasu u Hrvatskoj. Kasnije su preuzeli i najveće, UNI VIRIDAS.

Dosadašnja prokuristica TPK NOVE Sanita Škarica zamijenila je Jensa Koepa na direktorskoj poziciji.

Mario Lacković novi je direktor varaždinske VODOGRADNJE umjesto Danijela Riseka. Većinski vlasnik tvrtke je križevački RADNIK Mirka Habijanca, koji je i predsjednik NO-a.

Nevenka Knežević nova je predsjednica NO-a PALME iz Jastrebarskog umjesto Matee Topić.

Najveći pojedinačni vlasnik VETERINARSKE STANICE iz Varaždina Josip Križanić (udjel od 34,62 posto) preuzeo je poziciju predsjednika Uprave, u koju su ušli dosadašnji direktor Ivan Križanić  kao njegov zamjenik, te prokuristi Marina Slunjski i Kristijan Šamarija.

Obustavljen je postupak predstečajne nagodbe za KERAMIKU MODUS iz Orahovice jer tvrtka Želimira Kodrića nije isplaćivala plaće zaposlenicima. Stoga je izgledno otvaranje stečaja.

Vlasnik ABC INTERIJERA Boris Blažičević povukao se na poziciju prokurista, a za direktora je imenovao Tomislava Blažičevića.

Denis Matanić novi je upravitelj Poljoprivredne zadruge VRBNIK umjesto Marinka Vladića. Promijenjen je i gotovo cijeli NO. Novi predsjednik je Domagoj Gršković umjesto Antona Volarića, a njegov je zamjenik Franjo Vitezić umjesto Ivana Volarića, koji je jedini dobio novi mandat kao član NO-a. U NO su ušli Željko Volarić, Branko Pavan, Anton Toljanić i Igor Lukarić, a bez novog mandata ostali su Dorijan Polonijo, Josip Pavan, Romano Vadnov i Anton Volarić.

Jasenka Joukhadar nova je ravnateljica LJEKARNI AVICENNA umjesto Mohameda Radwana Joukhadara. Ista promjena prije toga je realizirana u LJEKARNAMA JOUKHADAR I LJEKARNAMA KASTAV.

25. travanj 2024 22:47