Hrvatska
StoryEditor

Tvrtke i karijere: Suvlasnici Bušljeta i Brunović preuzeli upravljanje klubovima na Zrću Papaya i Nomad, akrobacije vlasnika PPK-a i Keindla...

02. Srpanj 2021.
Ivan Bušljeta

Davor Pecci nije više direktor tvrtke MONDO, koja stoji iza noćnog kluba Papaya. Direktorske pozicije preuzeli su suvlasnici, dosadašnji prokuristi Ivan Bušljeta i Ozren Brunović. Vladimir Erceg zadržao je prokuru. Iste promjene dogodile su se i u tvrtki NOMAD, koja upravlja drugim klubom na plaži Zrće, Nomadom, na mjestu nekadašnjeg Aquariusa. Novi objekt zamišljen je kao beach-bar, restoran i noćni klub za goste dubljeg džepa. Osim Bušljete i Brunovića, NOMAD ima još četiri suvlasnika, među kojima je i Josip Klemm. On je ujedno i prokurist, a od veljače je na izdržavanju jednogodišnje zatvorske kazne na koju je osuđen pravomoćnom presudom Vrhovnog suda u srpnju 2019. zbog izvlačenja tri milijuna kuna iz svoje zaštitarske tvrtke KLEMM SIGURNOST.

Brigita Kralj nije više direktorica WEYLAND METALA iz Vrhovljana (Sv. Martin na Muri).  Tvrtku je vodila od 2009. Godinu kasnije austrijski WEYLAND ulazi u tvrtku kao 50-postotni suvlasnik, a ostatak preuzima 2020. od Zvonka Rešetara, koji se potkraj studenoga povlači i iz upravljanja. Kralj je ostala direktorica, ali je potkraj svibnja izgubila samostalnost u odlučivanju, a sredinom lipnja ostala je bez direktorskih ovlasti.

Nakon što je PROVECTUS CAPITAL PARTNERS preuzeo KEINDL SPORT TRGOVINU, pripojio ju je tvrtki koja je osnovana u veljači kao ASEF CYCLE, a sad je promijenila naziv u KEINDL SPORT.

POLJOPRIVREDNO-PREHRAMBENI KOMPLEKS iz Nove Gradiške najprije si je pripojio tvrtku kći AXEREAL CROATIA, koja je nakon toga izbrisana iz Sudskog registra, a zatim je PPK promijenio naziv u – AXEREAL CROATIA. Tako je 'novi' AXEREAL postao nasljednik PPK-a i izgubio OIB i povijesne podatke 'starog' AXEREALA CROATIA, koji posluje u sklopu francuske poljoprivredne grupacije AXEREAL.

Dosadašnji prokurist tvrtke MONTELEKTRO Vitomir Staklenac imenovan je novim, petim članom Uprave, a prokura je dodijeljena Mariju Županoviću, Krešimiru Bušiću i Damiru Galoviću.

Jean Lienhardt nije više predsjednik NO-a tvrtke BILOKALNIK-IPA.

Adrian Čajić novi je član NO-a JADRANA iz Crikvenice umjesto Ivana Blaževića.

U NO-u MEĐIMURSKIH VODA više nisu Mihael Grbavec i Zlatko Marciuš, koji je bio i zamjenik predsjednika NO-a.

Marijana Oreb nova je članica i predsjednica NO-a VJESNIKA umjesto Diane Krčmar.    

Roland Albers novi je član NO-a BOSTIK CROATIJE umjesto Shuk-Yee Chan Briens.

Leon Lelić novi je direktor STROJNE MEHANIZACIJE iz Zagreba. Na toj se poziciji pridružio vlasniku Zlatku Palijašu.

Pero Alebić novi je član NO-a splitske LUKE umjesto Srećka Stanića.

Nikola Vinković prepustio je svoj udjel u VINAGU direktoru Vanji Vinkoviću, koji je sad jedini vlasnik.

Jedna tvrtka osnovana za deset kuna, CONCA, preuzela je vlasništvo DOBRE HRANE od druge, FILODRAMMATICA BARA. Tako su se u vlasničkoj strukturi Dijani Maržić pridružile Tina Brajković i Jasna Brajković, koje su zajedno s njom suvlasnice CONCE. 

24. travanj 2024 07:32