Hrvatska
StoryEditor

U novom Lideru saznajte ima li dobrih strana korone, otkrijte pravila igre u vrijeme krize i pročitajte veliki intervju s ministrom Aladrovićem

07. Svibanj 2020.
Novi broj Lidera

Postoje li dobre strane korone? Izgleda da postoje, a Matilda Bačelić i Nikolina Oršulić izdvojile su u temi tjedna sedam promjena koje želimo zadržati kada prođe ova kriza. Država je pokazala da može biti digitalna i sada se ne smije natrag. I za privatni, a posebno za javni sektor iznimno je važno da se popuštanjem mjera ne vratimo na stare, neučinkovite staze papirologije, komunikacije i poslovanja, već da zadržimo ove digitalne. Što nam je još dobroga korona donijela saznajte u novom broju Lidera.

 

Ova kriza je dokazala da samodostatnost nije opcija ni za koga. Nitko nema dovoljno svih resursa, znanja ili novca da bi bio samodostatan toliko da može održavati visoku kvalitetu života svojih građana bez otvorenosti prema drugim zemljama. Ako je ova kriza išta jasno pokazala, pokazala je da svijetu treba više globalizacije, a ne manje, posebno ako se namjerava brzo iskoprcati iz ove zdravstvene i ekonomske krize. O paradoksu krize globalizacije piše Vanja Figenwald.

Što se danas smije, a što se ne smije pitanje je sad? Kakva su pravila igre i kako ih pratiti kada se mijenjaju iz dana u dan? Poduzetnici trenutno žive u dvostrukom strahu – od korone i od države. Kako da koliko toliko normalno posluju, a da ne izgube državnu pomoć? Saznajte konkretne odgovore koje je za vas pripremio Goran Litvan.

Ministar rada i mirovinskog sustava Josip Aladrović u intervju koji je dao Kseniji Puškarić kaže kako će država poduzetnicima pomagati dokle god to situacija bude dopuštala – što to u prijevodu znači saznajte u novom Lideru.

19. travanj 2024 22:30