Hrvatska
StoryEditor

Upisom u sudski registar završio rebrending Pevexa

16. Lipanj 2020.
Pevex završio rebrending

- Željeli smo napraviti odmak od prošlosti, u kojoj se tvrtki dogodio stečaj, neisplate plaća i razne negativnosti koje su osjećali zaposlenici pod bivšim vlasnicima. S druge strane, prema analizama koje smo napravili, kupcima nije bitno kako se zovemo već im je najbitnije da imamo kvalitetnu robu, s najboljim omjerima cijene i kvalitete. Radi o laganom redizajnu, nismo željeli nikakve dramatične promjene pa je i vizualno brand ostao isti - sa zelenom i bijelom bojom. Promijenili smo samo slovo C koje je postalo X, a taj model je odabran kako bi se bolje obratilo novim, mladim potrošačima - izjavio je Jurica Lovrinčević, predsjednik Uprave Pevexa.

Tvrtka Pevex objavila je prije tjedan dana rezultate poslovanja za prošlu, 2019. godinu. U odnosu na 2015. godinu, zaključnu godinu poslovanja prethodnog vodstva tvrtke, ukupni prihodi porasli su za 80,94 posto, dok je neto dobit porasla za gotovo 570 posto. Uz to, tvrtka je u protekle četiri godine u vlasništvo preuzela devet postojećih prodajnih centara, otvorila šest novih prodajnih centara te zaposlila više od 800 novih djelatnika. Ukupni prihodi tvrtke porasli su na 2.137.541 milijarde kuna dok je neto dobit porasla na 160.719 milijuna kuna u prošloj, 2019. godini, odnosno neto dobit je oko 22 milijuna kuna veća nego u 2018. godini. Također na prošlotjednoj Glavnoj skupštini, usvojen je i prijedlog Nadzornog odbora i Uprave o zadržavanju neto dobiti ostvarene prošlogodišnjim poslovanjem zbog saniranja posljedica gospodarske krize uzrokovane pandemijom Korona virusa.

image
Pevex zamijenio C slovom X da bi se odmaknuo od prošlosti
foto

Osim novog prodajnog centra u Vinkovcima čija je izgradnja već započela, a otvorenje se očekuje početkom rujna, ove godine se planira i preseljenje prodajnog centra u Slavonskom Brodu u prostor kojeg je Pevex otkupio u rujnu 2019.

Za 2019. godinu, kao i prethodno za 2018., Pevex je stekao bonitetni certifikat AAA, koji označuje top hrvatske tvrtke s visokom razinom poslovanja.

25. travanj 2024 20:52