Hrvatska
StoryEditor

Xiaomi premijerno u Hrvatskoj predstavio pametne telefone serije 11T

15. Listopad 2021.
Xiaomi Launch Zagreb
U 11. godini poslovanja tehnološka tvrtka Xiaomi predstavila je tri nova pametna telefona u seriji Xiaomi 11T

U Hrvatskoj su premijerno u petak u zagrebačkom Kaptol Boutique Cinema predstavljeni modeli Xiaomi 11T, Xiaomi 11T Pro te Xiaomi 11 Lite 5G NE. Xiaomi je predstavio i pametni kuhinjski uređaj Mi Smart Air Fryer te bežične slušalice Redmi Buds 3.

Novi proizvodi iz palete kineskog proizvođača pametne potrošačke elektronike i dalje nastavljaju tradiciju da istodobno donose inovacije i ostaju priuštljiviji od najvećih globalnih konkurenata. Ovoga puta pažnju sa zavodljivih mogućnosti trostruke kamere preuzima tehnologija 120 W punjenja. Naime, tehnologija Xiaomi HyperCharge omogućuje da se baterija mobitela napuni na sto posto u dosad 'suludih' 17 minuta.O izdržljivosti baterije i prednostima brzog punjenja na predstavljanju je govorila TV voditeljica Marijana Batinić koja je testirala pametni telefon 11T Pro, fotograf Damir Hoyka prezentirao je što je sve moguće uslikati i održao mini tečaj kako iskoristiti umjetnu inteligenciju nove serije Xiaomi 11T za potpuni wow efekt. A koliko je tehnologija kamere, obogaćena s AI Cinema modeom, 8K snimanjem i HDR 10+, podatna za filmografske projekte dokazali su studenti Akademije dramskih umjetnosti, čiji je kratak film snimljen pametnim telefonima iz 11T obitelji također prikazan na predstavljanju na kojem se čak i kuhalo. Pokazujući kako funkcionira pametni pekač na zrak Mi Smart Air Fryer, food blogger i influencer Hungry Mile pripremio je zdravi obrok u tom uređaju i to u 17 minuta, koliko se punio mobitel.

Okupljenima se obratio Matt Huang, menadžer Xiaomija za Balkan, te Goran Mudrovčića, generalni direktor Xiaomija za Hrvatsku i Sloveniju, a program je vodio stand-up komičar i TV voditelj Ivan Šarić.

Podsjetimo, Xiaomi je u drugom tromjesečju 2021. zauzeo drugo mjesto u svijetu po isporukama pametnih telefona premašivši Apple. Tvrtka je prisutna u sto zemalja svijeta, a njezinoj globalnoj potrošačkoj platformi AIoT povezano je oko 374,5 milijuna pametnih uređaja. U kolovozu 2021. tvrtka se treći put našla na listi Fortune Global 500, na 338. mjestu, što je 84 mjesta više u odnosu na 2020.

image

Xiaomi 11T-Pro

foto

Xiaomi 11T Pro

Xiaomi 11T Pro ima trostruku kameru s profesionalnom širokokutnom lećom rezolucije 108 MP, 2x telemakro te ultraširokom 120° lećom. Filmografske tendenicije olakšavaju ostvariti one-click AI Cinema mode, 8K snimanje i HDR10+, koje omogućuju snimanje s pametnom ISO tehnologijom kakva se nalazi u digitalnim fotoaparatima. Uređaj je opremljen ravnim AMOLED zaslonom dijagonale 6,67 ’’ FHD+ 120Hz, s tehnologijama TrueColor, Dolby Vision® i HDR10+. Prikazuje više od 1 milijarde boja, može se pohvaliti s 1000 nita vršne svjetline, brzinom uzorkovanja do 480 Hz te najjačom Corning® Gorilla® zaštitom stakla dosad - Corning® Gorilla® Glass Victus™. Xiaomi 11T Pro je opremljen sustavom Dolby Atmos®, kao i namjenskim dvostrukim zvučnicima SOUND BY Harman Kardon.

image

Xiaomi 11T

foto

Xiaomi 11T

Xiaomi 11T je opremljen trostrukom širokokutnom visokorezolucijskom kamerom rezolucije 108 MP, ultraširokokutnom 120° kamerom te 2x telemakro kamerom. Xiaomi 11T to kombinira sa svojim one-click AI cinema načinima rada, koji donose trikove profesionalnih snimatelja, kao što su Time Freeze, Night Time-Lapse, Magic Zoom i brojne druge načine kompliciranih snimanja u samo jednom kliku, dok su i najsitniji zvukovi oživljeni na filmski način uz značajku Audio Zoom.

Xiaomi 11T 6,67'' 120 Hz ravni AMOLED zaslon donosi tehnologiju HDR10+, više od milijardu boja, raznovrsnost značajki za njegu očiju te brzinom uzorkovanja do 480 Hz, što jamči da će i najmanji dodir zaslona korisniku omogućiti da snimi savršen snimak u trenu. Izdrživljost uređaja je na razini zahvaljujući energetski učinkovitom čipsetu MediaTek Dimensity 1200-Ultra, izdašnoj bateriji od 5000 mAh te turbo punjaču od 67 W koji puni telefon na 100 posto u 36 minuta.

image

Xiaomi 11 Lite 5G NE

foto

Xiaomi 11 Lite 5G NE

Xiaomi 11 Lite 5G NE ima kućište debljine 6,81 mm i mase od 158 g. Zahvaljujući 6,55 ”AMOLED DotDisplay zaslonu, 10-bitnoj TrueColor podršci i sustavu Dolby Vision®, Xiaomi 11 Lite 5G NE nudi kvalitetnu sliku s atraktivnim bojama. Glavna kamera ima rezoluciju 64 MP, kamera ultraširokog kuta 8 MP, telemakro kamera  5 MP. Uređaj koristi mobilnu platformu Qualcomm® SnapdragonTM 778G 5G, a opremljen je baterijom kapaciteta 4.250 mAh i brzim 33W punjenjem.

image

Mi Smart Air Fryer 3.5L omogućuje fleksibilno tempiranje pripreme obroka do 24 sata unaprijed, na aplikaciji Mi Home dostupno je više od 100 recepata, a uređajem se može daljinski upravljati  glasom te aplikacijama Google Assistant i Amazon Alexa.

foto

image

Slušalice Redmi Buds 3 dizajnirane su kako bi zadovoljile standarde IP54 otpornosti na prašinu i vodu, čineći slušalice otpornim na prolijevanje vode ili znoj.

foto

Tijekom pretprodaje, od 15. do 31. listopada, kupci Xiaomi 11T Pro i Xiaomi 11T modela na poklon dobivaju usisivač Mi Robot Vacuum Essential. Više informacija

18. travanj 2024 17:17