Hrvatska
StoryEditor

Zaba projektom #prviput pomaže promociju malih poduzetnika u turizmu

10. Rujan 2020.
ZABA #prviput

Vrijeme pandemije, kada je otežano putovanje izvan granica zemlje, idealno je za zajedničko otkrivanje čari Hrvatske, čime se pomaže održivosti domaćeg turizma te malim poduzetnicima koji su najviše pogođeni koronakrizom. Upravo je to bila ideja koja je pokrenula novu marketinšku kampanju Zagrebačke banke odmaknutu od tipične bankarske kampanje koja promovira proizvode i usluge banke. Umjesto toga, Zaba je pokrenula projekt #prviput kojim će pomoći mikro i malim poduzetnicima u turizmu da realiziraju svoju marketinšku kampanju.

- Projekt #prviput malim poduzetnicima s originalnim turističkim proizvodom osigurava snažnu stručnu i financijsku pomoć u promociji, a s druge strane, svima koji žele otkrivati ljepote domaćih destinacija, jedinstveno mjesto sa svim informacijama o neotkrivenoj turističkoj ponudi Hrvatske - čulo se u srijedu navečer na imanju Zaluka Heritage Estate u Zagrebu na kojem je većina uzvanika, zaista bila prvi put.

- U Zabi smo prepoznali da poduzetnici danas, više nego ikada, trebaju ne samo financijsku, već sveobuhvatnu podršku, prvenstveno u promociji i digitalizaciji kako bi što bolje definirali svoje poslovne planove i pozicionirali se na tržištu. Upravo zato smo pokrenuli projekt #prviput. Od početka godine pokrenuli smo mnoge značajne društveno odgovorne projekte, a #prviput je još jedan doprinos zajednici u kojoj živimo i poslujemo - rekao je okupljenima Romeo Collina, predsjednik Uprave Zagrebačke banke.

Na natječaj koji je otvoren do 30. rujna mogu se prijaviti svi koji misle da njihova ideja, lokacija, projekt ili proizvod obogaćuje turističku ponudu Hrvatske, a prvih petnaest osvojiti će besplatnu marketinšku kampanju koja će im osigurati vidljivost kod široke javnosti i predstaviti njihove poduzetničke priče. Zaba poziva da se na natječaj prijave vlasnici imanja, hotela, eko sela, OPG-ovi, turistički vodiči, instruktori ronjenja i brojni drugi poslovni subjekti s originalnom turističkom ponudom. U prvom valu velike nacionalne kampanje promovirati će se mjesta za jesenski i zimski turizam, a kampanja će se nastaviti i iduće godine, kako bi se dao dodatni poticaj turizmu uoči nove, ljetne sezone.

Projekt će pratiti i web stranica www.prviput.hr gdje će se prikupljati prijave na natječaj, a biti će to i svojevrsna platforma na kojoj se građani na jednom mjestu mogu informirati o jedinstvenim destinacijama i doživljajima u cijeloj Hrvatskoj, tijekom cijele godine. Uz Zagrebačku banku, partner na projektu je i Hrvatska turistička zajednica, iz koje su naglasili važnost ovakvih projekata za hrvatski turizam, posebice za vrijeme posezone.

28. travanj 2024 17:46