Hrvatska
StoryEditor

Zdravku Mamiću treba zaštita potrošača

21. Ožujak 2021.
Zdravko Mamić

Potvrda presude braći Mamić ovotjedni je glavni sportsko-kriminalno-politički događaj. Očekivano, Zdravko Mamić reagirao je iz susjedne države, gdje je u bijegu još od izricanja presude. U uobičajeno vehementnom nastupu priznao je dodatna kaznena djela.

Tvrdi da je podmićivao suce koji su mu sudili, navodno je na njih potrošio stotine tisuća eura, a oni su ga reketarili i na kraju osudili. Inkriminiranom sudačkom šestorkom već se navodno bavi Uskok i provjerava navode koje im je Mamić dostavio još prije pola godine.

No, dok oni dugo i temeljito rade svoj posao, jedan od prozvanih, Đuro Sessa, natječe se za novi mandat na čelu Vrhovnog suda. Da ga Milanović nije eliminirao, već bi bio i reizabran. Ipak, s obzirom da imamo sudstvo kakvo imamo – a Mamić u ovom dijelu zvuči poprilično uvjerljivo – treba reći da je (do jučer) najmoćniji čovjek hrvatskog sporta svoju jadikovku pogrešno adresirao.

Trebao se naprosto žaliti udrugama za zaštitu potrošača: platio je ugovorenu uslugu (oslobađajuću presudu), koja mu nije isporučena. A možda bi mogao potaknuti osnivanje nove udruge koja bi zastupala sve one obespravljene koji su platili mito uzalud.

18. travanj 2024 17:50