Kompanije
StoryEditor

BIOINSTITUT - Laboratorij povećan i opremljen s četiri nova uređaja

06. Listopad 2019.
dr.sc. Saša Legen

Čakovečki Bioinstitut, koji se laboratorijskom djelatnošću bavi u cijeloj Hrvatskoj, a posljednjih nekoliko godina i u drugim zemljama u okružju, završio je projekt dogradnje i opremanja laboratorija najnovijim uređajima. Nabavljena su četiri specijalizirana laboratorijska uređaja: za homogenizaciju, razrjeđivanje, mjerenje elemenata masenom detekcijom te mikrovalno razaranje uzoraka. Površina laboratorija povećana je za 850 četvornih metara, pa se sada prostire na više od dvije tisuće kvadrata.

Ukupna je vrijednost projekta 8,8 milijuna kuna, od čega je malo manje od 3,2 milijuna kuna dobiveno iz programa 'Konkurentnost i kohezija' Europskog fonda za regionalni razvoj.

– Usporedno s izradom planova razvoja i gradnjom laboratorija zaposleni su i educirani novi djelatnici kako bi mogli sudjelovati u praćenju i stvaranju novih trendova u laboratorijskoj analitici. Gradnja novog laboratorija otvara prostor boljim uvjetima rada za trideset osam zaposlenika te im omogućava da dodatno iskoriste svoje profesionalne potencijale i tako pridonesu razvoju Bioinstituta u cjelini – naglasio je dr. sc. Saša Legen, predsjednik Uprave Bioinstituta.

18. travanj 2024 10:40