Kompanije
StoryEditor

Čini se da Kappa Star opet naveliko kupuje dionice Kraša, no tko prodaje?

22. Studeni 2019.
KRAŠ - ZAGREB, ulazfoto Dražen Lapić

U četvrtak i petak se opet fokus investitora vratio na dionice Kraša. Naime, prema podacima sa Zagrebačke burze, u petak je do 15:30 promet dionicama Kraša iznosio impresivnih 20 milijuna kuna. Preko 19.000 dionica promijenilo je vlasnika. Iako je trenutno nemoguće procijeniti tko je kupac, a tko prodavatelj, može se pretpostaviti. 

Naime, imajući u vidu da je cijena 1050 kuna po jednoj dionici, može se pretpostaviti da je kupac Kappa Star Nebojše Šaranovića. A tko je prodavatelj? S tolikom količinom dionica, pokazuju podaci Središnjeg klirinškog depozitarnog društva (SKDD), jedino je skrbnički račun Zagrebačke banke koji je na petome mjestu s 22.304 dionice u vlasništvu. Moguće je i da netko od ostalih top 10 dioničara prodaje dionice. Je li na kraju uistinu tako, vidjet ćemo u deozitoriju idućega tjedna. 

Inače, kako prenosi Poslovni dnevnik, a piše Večernji list, Hrvatska agencija za nadzor financijskih usluga (Hanfa) provodi istragu protiv Nebojše Šaranovića, zbog moguće manipulacije na tržištu kapitala, piše Večernji list. 

17. travanj 2024 18:07