Kompanije
StoryEditor

Cordeel i Orbico grade moderni administrativno logistički centar u Sofiji

18. Prosinac 2019.

Cordeel Bugarska u ovaj projekt će uložiti više od 52 milijuna Leva, a predviđeni rok za izgradnju je 18 mjeseci. Građevinski posao otvoren je svečanom ceremonijom 12.12.2019. kojoj su prisustvovali zamjenik bugarskog premijera - Tomislav Donchev, predsjednik Nadzornog odbora Orbico Grupe, Branko Roglić, predsjednik Upravnog odbora tvrtke Cordeel, Dirk Cordeel, Nj. E. gosp. François Bontemps, veleposlanik kraljevine Belgije u Bugarskoj, Nj. E. gđa. Jasna Ognjanovac, veleposlanica Republike Hrvatske u Bugarskoj i vodstva obiju tvrtki u Bugarskoj.

- Svjedoci smo najveće hrvatske investicije u Bugarskoj. Nadam se da će se u budućnosti gospodarski odnosi dviju zemalja razvijati još više- izjavila je Nj.E. gđa. Jasna Ognjanovac.

- Ovaj je logistički centar najveći za Orbico Grupu i važan je za naše poslovanje u Bugarskoj. Projekt doprinosi postizanju vrlo uspješnog poslovnog partnerstva između Bugarske, Hrvatske i Belgije - rekao je Branko Roglic. Kompleks će se nalaziti na parceli od 57 hektara, u neposrednoj blizini 'Botevgradskog shoza'. Planirana investicija iznosi 52 milijuna leva, a uključuje izgradnju skladišnog i uredskog prostora i potrebnu infrastrukturu. Projekt je tipa 'Izgraditi da odgovara i iznajmiti' i u skladu je sa zahtjevima i specifikacijama budućeg najmoprimca - Orbica, koji je ovime osigurao prostor za 500-tinjak radnih mjesta u Bugarskoj.

- Dvije europske tvrtke slijede utvrđene standarde i rade na stvaranju uvjeta za razvoj poslovanja na različitim područjima bugarskog tržišta - rekao je Vladimir Andreev, generalni direktor Cordeel-a Bugarska. Kao izvođač, Cordeel će angažirati 50-ak lokalnih tvrtki s više od 300 stručnjaka, kroz različite faze gradnje. Dobro razvijena cestovna infrastruktura u tom dijelu osigurati će brzinu logističke usluge. Projekt je u skladu sa zahtjevima moderne gradnje, a praćenje i upravljanja građevinskim instalacijama provodi se pomoću automatiziranog sustava.

Administrativno i logistički centar Orbico Bugarske sastojat će se od modernih skladišta. Projekt osigurava 32.000 m2 skladišnog prostora kapaciteta 45.000 paletnih mjesta. Omogućuje automatizaciju pripreme procesa pikiranja robe, kao i kontrolirano skladišno okruženje, što će povećati produktivnost i razinu operativnih procesa i kvalitetu ponuđenih usluga. Logistički centar ima 38 utovarno istovarnih dokova, što omogućava servisiranje preko 150 kamiona dnevno. Uredska zgrada od 4500 m2 visoke je energetske učinkovitosti. Moderni sustav grijanja, ventilacije i klimatizacije, osim što pruža udobnost i povoljnu mikroklimu za zaposlenike, radit će s ekološkim rashladnim sredstvom koje je neophodno za brigu o prirodi.

Zgrada logistike podijeljena je u dvije zone – sa i bez temperaturnog režima, a glavna razlika je u sadržaju paleta. Većina skladišnog prostora je pod temperaturnim režimom i odgovara visokim zahtjevima za protupožarnu sigurnost. Orbico je najveći distributer u Bugarskoj i u Europi. Tvrtka je distributer Philip Morris International-a, Procter & Gamble-a, Shell-a i Mars-a i SC Johnson, s kojima je prošle godine u Bugarskoj ostvaren ukupni promet od 493,2 milijuna eura. Kao društveno odgovorna tvrtka, u novom administrativnom i logističkom centru, planira izgradnju 50 parkirnih mjesta s postajama za punjenje električnih vozila.

18. travanj 2024 17:35