Kompanije
StoryEditor

DB Schenker, najveća logistička grupacija na svijetu, uvela robote Gideon Brothersa

29. Listopad 2019.
Gideon Brothers

Autonomni logistički robot hrvatske tvrtke Gideon Brothers uvela je kompanija DB Schenker, jedna od najvećih logističkih grupacija na svijetu, nakon završetka uspješnog pilot-programa u Leipzigu u Austriji. DB Schenker ima godišnji prihod veći od 17 milijardi eura i zapošljava više od 75.800 ljudi na 2000 lokacija širom svijeta.

- U želji da klijentima ponudimo strateške prednosti u sve složenijem digitalnom okruženju, DB Schenker kontinuirano istražuje mogućnosti primjene inovacija vizionarskih startup tvrtki. Prilike za automatizaciju logističkih i skladišnih operacija temelj su za izgradnju lanca opskrbe sljedeće generacije - rekao je Xavier Garijo, član Odbora za ugovornu logistiku u Schenker AG-u.

Gideon Brothers, tvrtka za umjetnu inteligenciju i robotiku, razvila je naprednu tehnologiju autonomije koja kombinira dubinsko učenje i vizualnu percepciju te nudi fleksibilno rješenje za automatizaciju logističkih operacija u postojećim objektima, povećava produktivnost i donosi uštedu. Njen autonomni robot ima nosivost od 800 kilograma i dizajniran je za sigurnu navigaciju oko ljudi, opreme i ostalih strojeva u pokretu.

- Naši strojevi percipiraju svijet kao i mi – obrađuju vizualne inpute te razumiju što ih okružuje i kako se to odnosi na njihove zadatke. Ovo je tehnološki skok. Autonomni strojevi, opremljeni vizualnom percepcijom i umjetnom inteligencijom uspjet će tamo gdje je starija tehnologija zakazala - postat će sveprisutni u industrijskim okruženjima. Nevjerojatno smo ponosni što smo izgradili tim koji ima potencijal - viziju i stručnost - da unaprijedi rukovanje materijalima u zatvorenim proizvodnim i logističkim okruženjima - rekao je Matija Kopić, glavni izvršni direktor i suosnivač Gideon Brothersa.

Gideon Brothers je nedavno zaključio drugu rundu seed financiranja, prikupivši 19,6 milijuna kuna (2,65 milijuna eura) čime su ukupna ulaganja u Gideon Brothers, uključujući investicije poslovnih anđela te prvu seed rundu, dosegla 4,83 milijuna eura. Najnoviji ulagač u Gideon Brothers je tvrtka Pentland Ventures, podružnica za izravna ulaganja grupacije Pentland, britanske tvrtke za upravljanje brendovima čiji portfelj uključuje Lacoste i Speedo. Trenutačno Gideon Brothers radi na više pilot projekata s međunarodnim logističkim i distribucijskim kompanijama s ukupnim prihodima od oko 20 milijardi eura i 84.000 zaposlenih.

19. travanj 2024 22:48