Kompanije
StoryEditor

I Elda je započela proizvodnju antiseptika

27. Ožujak 2020.
Piše:
a

Tvrtka Elda d.o.o. iz Nove Gradiške započela je proizvodnju antiseptika. Tvrtka se već dugi niz godina bavi proizvodnjom e-tekućina za elektronske cigarete. Većinu svojih proizvoda izvozi u više od 80 zemalja diljem svijeta. Zahvaljujući iznimno visokim standardima proizvodnje među prvima u industriji dobila je certifikate prema normama ISO 9001:2008, OHSAS 18001:2007 i ISO 14001:2004, a  2016.g. Elda je dobila certifikate za HACCP i ISO 50001.

Kao jedan od najvećih i najuglednijih svjetskih proizvođača, tvrtka Elda uvidjela je potrebu da svojim potrošačima ponudi proizvode vrhunske kvalitete te su velika sredstva uložena u opremanje jednog od najmodernijih laboratorija u svijetu u kojem se vrše testiranja e-tekućina i e-cigareta na sve moguće sumnjive sastojke. Elda laboratorij je akreditiran prema zahtjevima norme HRN EN ISO/IEC 17025:2017

Dolaskom krize oko širenja koronavirusa, prodaja e-tekućina se smanjila za 50%. Samim tim smanjenjem, kao i u mnogim tvrtkama u svijetu, značajno je otežano normalno funkcioniranje i zadržavanje radnih mjesta.

Kako su dezinfekcijska sredstva postala jedan od najtraženijih proizvoda na tržištu, Elda je pronašla način za spas radnih mjesta te ujedno i pomoć tržištu s obzirom na veliku potražnju i manjak antiseptika.

S obzirom na velike proizvodne kapacitete, iznimno čiste uvjete i laboratorijsku opremu, u vrlo kratkom roku organizirana je proizvodnja biocidnog proizvoda za osobnu higijenu ljudi – antiseptika za ruke.

Organizaciju proizvodnje su uvelike olakšali moderno opremljen proizvodni pogon, laboratorijska oprema te sterilni uvjeti u kojima se inače proizvode e-tekućine. Uz sve navedeno, Eldin tim kemijskih inženjera razvio je proizvod, prilagodio ga svim zahtjevima te je isti odobren od strane Ministarstva zdravstva.

Kao i u svakoj krizi, puno je otegotnih okolnosti. Jedna od njih je svakako i nestašica alkohola potrebnog za proizvodnju. Uprava i djelatnici tvrtke uložili su velike napore u nabavku sirovine. Zahvaljujući inozemnim poslovnim partnerima te dobrim kontaktima, osigurana je dovoljna količina za početak proizvodnje i zadovoljenje potreba tržišta.

Navedeni proizvod namijenjen je prvenstveno onima kojima je to u ovom trenutku najpotrebnije a dio proizvodnje biti će doniran potrebitima.

19. travanj 2024 22:43