Kompanije
StoryEditor

Ina donirala 100.000 kuna Klinici za dječje bolesti u Zagrebu

16. Listopad 2019.
Ina donirala Klaićevoj bolnici

Predstavnici Ine u srijedu su Klinici za dječje bolesti u Zagrebu uručili donaciju u iznosu od 100 tisuća kuna, za proširenje i podizanje kvalitete dnevne bolnice za dječju i adolescentnu psihijatriju. Tom prilikom Niko Dalić, član Uprave Ine, istaknuo je da to nije prvi put da Ina donira sredstva zdravstvenim ustanovama, samo bolnici u Klaićevoj do sada je uplaćeno 700 tisuća kuna za nabavu opreme i liječenje najmlađih pacijenata, dok je kroz 10 godina za razvoj i opremanje hrvatskih bolnica, Ina sveukupno bolnicama donirala više od pet milijuna kuna.

– Samo ove godine donirat ćemo 800 tisuća kuna za osam zdravstvenih ustanova – najavio je Dalić.

Goran Roić, ravnatelj bolnice Klinike za dječje bolesti istaknuo je da, na žalost, raste broj mentalnih bolesti kod djece i adolescenata, zbog suvremenog načina života. Donirana sredstva uložit će se u osiguranje tehnoloških uvjeta za provođenje specifičnih aktivnosti u programu za zaštitu mentalnog zdravlja kronično bolesne i dugotrajno hospitalizirane djece, a završetak uređenja dnevne bolnice očekuje se početkom iduće godine.

Ovom humanitarnom događaju prisustvovali su i poznati hrvatski sportaši kojima je Ina sponzor, a to su Sandra Perković i rukometaši Hrvatske rukometne reprezentacije, Zlatko Horvat, David Mandić i Marin Šipić te izbornik reprezentacije Lino  Červar, koji su nakon službenog dijela obišli djecu u Odjelu ortopedije i abdomalne kirurgije te im podijelili prigodne poklone.

17. travanj 2024 18:41