Kompanije
StoryEditor

Naše Klasje: Otvara se nova tvornica vrijedna 38 milijuna kuna

29. Rujan 2019.
Zoran Šimunić

Tvrtka Naše klasje, najveći proizvođač svježe tjestenine u Hrvatskoj, uskoro otvara novi proizvodni pogon u Zaprešiću. Do sada su se dva njezina ključna proizvoda, tjestenina i sirovine za pekarstvo, proizvodili u dvije tvornice, no zahvaljujući organskom rastu i izvoznoj orijentaciji tvrtka je stvorila preduvjete za novi investicijski iskorak.

Ukupna je vrijednost gradnje i opremanja nove tvornice veća od 38 milijuna kuna, s time da je ostvareno i pravo na sufinanciranje iz Europskog fonda za regionalni razvoj od petnaestak milijuna kuna.

– Proizvodni kapacitet u novoj tvornici višestruko će se povećati, u odnosu na sadašnji barem za tri puta. Uz to ćemo iskoračiti u lansiranje novih proizvoda pa iduće godine izlazimo s novom linijom, proizvodnjom umaka. U planu je istodobno izvozna ekspanzija na srednjoeuropska tržišta – najavio je Zoran Šimunić, vlasnik i direktor tvrtke Naše klasje.

Njegova kompanija izvozi više od 35 posto proizvodnje na ukupno deset europskih tržišta, od Grčke do Njemačke, a s novim kapacitetima i proizvodima plan je povećati izvoz na više od pedeset posto. Šimunić kao priliku ističe Baltik, gdje vidi veći potencijal za svoje proizvode nego na zapadnim tržištima. 

23. travanj 2024 14:35