Kompanije
StoryEditor

Poslovni sektor najčešće naručuje bukete crvenih ruža  

17. Prosinac 2019.
buket cvijeća
Piše:
piše Kata Pranić
[email protected]

Internet cvjećarnice buket.hr i cvjecarnicaljubica.com, zagrebačke tvrtke Till trade u vlasništvu Valentine Ruklić, čak 50 posto prodaje ostvaruje zahvaljujući potražnji poslovnog sektora za cvjetnim aranžmanima. Tvrtke naručuju cvijeće povodom proslave obljetnica, promaknuća i rođendana zaposlenika, te kao dekoraciju u posebnim prigodama.

- Poslovni sektor uzima sve vrste cvijeća, najčešće crvene ruže. Naručuju i božićne dekoracije, adventske vijence i vjenčiće za vrata – kaže Ruklić ističući da cvijeće najčešće naručuju tajnice birajući iz asortimana koji stoji na web stranici cvjećarnica.

Internet cvjećarnica buket.hr posluje na području cijele Hrvatske, dok cvjecarnicaljubica.com posluje samo na području Zagreba i okolice. Poslovni sektor najviše naručuje preko te cvjećarnice jer ima veću i ekskluzivniju ponudu. Ruklić nema ugovor s tvrtkama o isporuci cvijeća, no prilagođava asortiman potražnji tako što aranžmane prilagodi željama kupca, primjerice, ako netko želi veći broj cvjetova ili različite boje.

Kad je Ruklić prije osam godina otvorila buket.hr bilo je malo narudžbi tako da je mislila da neće uspjeti. No danas se izjednačila potražnja za cvijećem preko interneta i u klasičnoj obiteljskoj cvjećarnici Ruklićevih koja posluje već četrdeset godina. Ruklić ističe da mladi ljudi prednjače u narudžbama, zadnju godinu osjetno raste broj narudžbi hrvatskih iseljenika iz Njemačke, Austrije i Irske, ali i stariji sve više naručuju cvjetne aranžmane putem interneta.

Primjerice, preko cvjecarnicaljubica.com može se naručiti dostava klasičnih i modernih buketa, cvijeće u kutiji, aranžmani u vazi, lončanice, darovi uz cvijeće, adventski vijenci i aranžmani, božićni vjenčići za vrata, te vijenci. Ponuda na buket.hr je nešto skromnija budući da u manjim mjestima po Hrvatskoj nema toliko  izbora cvijeća kao što ga ima u Zagrebu, ali poslovni sektor naručuje i preko te cvjećarnice. 

22. travanj 2024 11:08