Kompanije
StoryEditor

Tko to tamo prodaje dionice Kraša?

25. Rujan 2019.

Kada je u prosincu 2010. Mol ponudio otkup Ininih dionica, cijena je skočila jer su se umiješali i mirovinski fondovi, ali gledajući unatrag nakon što se sve smirilo, cijena dionice lagano je padala. Hoće li se isto dogoditi s dionicom Kraša, koja je skočila za 2,5 puta unazad 20-ak dana, nitko ne želi prognozirati. No kako čujemo od dobrih poznavatelja prilika, s ulaskom Nebojše Šaranovića u vlasničku strukturu definitivno počinje novo doba za Kraš.

Ili da budemo precizniji, za njegove suvlasnike. Ostaje pitanje hoće li se preostali dioničari koji nisu ni u jednom bloku prilagoditi novoj situaciji i prodati svoje dionice ili će slijediti stajalište Kraš-ESOP-a da dionice ne treba prodavati srbijanskom biznismenu.

Hoće li cijena dionice pasti ili rasti, nitko sa sigurnošću ne želi prognozirati. Cijene ovise i o ponudi i potražnji, a dok su dva aspiranta na prijestolje Kraša, cijena dionice mogla bi ostati visoko, a mali će dioničari biti na cijeni kao Titovi nesvrstani između dva vojna bloka (iako su svrstani među Pivce).

Cijeli tekst pročitajte u digitalnom i tiskanom izdanju Lidera. 

 

29. travanj 2024 00:56