Svijet
StoryEditor

Aplikacija Robinhood u novom pothvatu - kreditiranje i staking usluge

30. Srpanj 2021.
Robinhood appfoto Shutterstock
Osim ranije najavljenog kripto novčanika, aplikacija za trgovanje bez provizije Robinhood, uskoro bi mogla omogućiti korisnicima kreditiranje i staking usluge

Na sajmu tvrtke, koji je emitiran online 24. srpnja uoči IPO- a u četvrtak, financijski direktor Jason Warnick rekao je da Robinhood ulaže mnogo u usluge za koje znaju da njihovi klijenti žele, kao što su novčanici, pozajmljivanje i staking. Dodao je kako misli da je pred tvrtkom velika prilika, te kako se raduje što će isporučiti više proizvoda za korisnike.

Aplikacija za trgovanje sa sjedištem u Menlo Parku trenutno omogućuje kupcima kupnju i prodaju kriptovaluta, ali trgovci ne mogu zaraditi kamate na svoje udjele ili premjestiti kriptovalute u vanjske novčanike. Robinhood je rekao da će ponuditi kripto novčanik, što je prije moguće, još u ožujku. Direktori su ponovili to obećanje, ali nisu naveli datum lansiranja.   

Ranije ovog mjeseca, izašla je vijesti da će se kripto novčanik tvrtke povezivati s decentraliziranim financijskim protokolima. To bi moglo objasniti Warnickovo pozivanje na kreditiranje, uslugu popularnu među DeFi protokolima.

Osmogodišnja tvrtka izaći će u javnost preko IPO- a danas. Očekuje se da će se dionice prodavati po cijeni od oko 40 dolara pod simbolom HOOD.

Prošlog tjedna, Robinhood je objavio planove za prikupljanje preko 2 milijarde dolara putem IPO-a. Tvrtka očekuje da će u ovom tromjesečju ostvariti prihode do 574 milijarde dolara, što je povećanje u odnosu na 522 milijuna dolara prihoda koje je ostvarila u prvom tromjesečju.

Kako bi promovirali IPO potencijalnim investitorima, tvrtke često održavaju sajmove kako bi se na povjerljivim sastancima sastale s bogatijim investitorima. Institucionalni investitori često kupuju ove dionice po povoljnijoj cijeni, te ih prodaju ostalim investitorima kada dionice izađu na burzu.

Robinhood, međutim, dopušta svojim ulagačima da otkupe ogroman dio dionica IPO-a prvoga dana, stavljajući ih na ravnopravnu razinu s institucionalnim investitorima. Zato su i odlučili uživo prenositi svoje sajmove i odgovarati na pitanja svojih 18 milijuna korisnika.

Taj potez sličan je Robinhoodovom rivalu Coinbaseu, koji je u travnju izašao u javnost izravnim uvrštenjem i neobično održao svoj sajam na Redditu.

17 posto prihoda Robinhooda u prvom tromjesečju ove godine proizašlo je od trgovanja meme kriptovalutama, a 34 posto prihoda od kriptovaluta, te za oko 6 posto ukupnih prihoda zaslužan je bio dogecoin.

18. travanj 2024 16:30