Svijet
StoryEditor

Australsko sveučilište ponudit će blockchain tečajeve kao dio magistarskog programa

02. Travanj 2020.
Blockchain tečajevi
Pravni procesi poznati su po tome što su naporni, dugotrajni i ponekad složeni. To je razlog zašto sveučilište analizira mogu li blockchain tehnologija i digitalna imovina cijeli taj proces pojednostaviti i ubrzati. Također se razmatraju smart contracti i njihova mogućnost automatizacije mnogih procesa na tržištu

Piše: FIMA Plus

Ripple je odlučio sklopiti partnerstvo s Australskim nacionalnim sveučilištem (ANU) s ciljem dodatne edukacije vezane uz blockchain. Projekt je zamišljen kao dio magistarskog programa na kojem će se razmatrati kako blockchain tehnologija utječe na legalnu industriju.

Ripple i ANU ponudit će blockchain tečajeve vezane uz pravni sektor

Kako je izvijestio Ripple, ti su tečajevi također povezani s Rippleovom blockchain istraživačkom inicijativom (UBRI). Glavni cilj je suradnja s obrazovnim ustanovama i promatranje utjecaja distributed ledger tehnologije diljem svijeta.

Pravni procesi poznati su po tome što su naporni, dugotrajni i ponekad složeni. To je razlog zašto sveučilište analizira mogu li blockchain tehnologija i digitalna imovina cijeli taj proces učiniti lakšim i bržim. Jedna od tema bit će vezana uz smart contracte i njihovu mogućnost automatizacije mnogih procesa na tržištu.

Prema mišljenju Scotta Chamberlaina, vlasnika odvjetničkog ureda, postoji nekoliko jednostavnih procesa koji se već mogu provesti korištenjem blockchain tehnologije. Dva od tih procesa povezana su s potvrdom identiteta i interakcijama između stranaka.

- Koje su pravne stvari koje zakon priznaje? Kakav je odnos između ljudi i stvari? A u središtu je rješavanje spora. Kada pogledate blockchain smart contracte, postoje projekti koji rade sve te stvari, rekao je Chamberlain.

Ripple je već osigurao sredstva za neke od inicijativa koje razvija sveučilište. Primjerice, Ripple je s milijun dolara financirao platformu Lex Automagica pomoću koje je moguće riješiti određene probleme bez uključivanja posrednika u cijeli postupak.

Iako mnogi smatraju da bi blockchain tehnologija mogla utjecati na način rada odvjetnika, Chamberlain smatra da će uvijek biti slučajeva i situacija koje će zahtijevati visoku razinu stručnosti.

Ripple pokušava okupiti veći dio tržišta diljem svijeta, stoga postoji nekoliko inicijativa koje promovira. Tvrtka želi da međunarodna plaćanja postanu brža i jeftinija, no također rade na promicanju korištenja blockchain tehnologije i kriptovaluta. XRP je trenutno treća kriptovaluta po tržišnoj kapitalizaciji nakon bitcoina (BTC) i ethera (ETH).

20. travanj 2024 07:51