Svijet
StoryEditor

Eminem kupio Bored Ape Yacht Club NFT

03. Siječanj 2022.

Legendarni američki reper Eminem novi je član Bored Ape Yacht Cluba.

Kupio je jednog od popularnih avatara za 123,45 ethera (452.000 dolara) u četvrtak navečer i od tada je majmuna stavio na svoju profilnu sliku na Twitteru. U međuvremenu, čini se da je do sada prikupio najmanje 15 NFT-ova na OpenSeau pod imenom Shady Holdings. 

Eminem je jedan od najprodavanijih glazbenih umjetnika svih vremena, koji je prodao više od 220 milijuna ploča širom svijeta. On je ujedno i jedini reper koji je ikada osvojio Oscara i Zlatni globus za najbolju originalnu pjesmu, koju je osvojio za pjesmu ‘Lose Yourself‘ u filmu ‘8 Mile‘. Dobitnik je i brojnih američkih glazbenih nagrada te 15 Grammya.

Twitter profil pod nazivom GeeGazza prodao je Bored Apea Eminemu, objavivši da je prodaja koja se odvila ‘ludilo‘, te kao da ‘živi u simulaciji‘. Eminem još nije javno komentirao prodaju.

GeeGazza se nadao da će prodati ovog avatara Eminemu već mjesecima. Još u studenom je rekao: ‘Još uvijek mislim da je Eminemu suđeno da jednog dana kupi mog Bored Apea‘.

Digitalna agencija Six preuzela je zasluge za prodaju BAYC NFT-a Eminemu, napisavši na Twitteru da je njihova agencija usmjerena na kreatore pomogla osigurati NFT, kojeg nazivaju ‘EminApe‘. Agencija je ranije surađivala s rap grupom Wu-Tang Clan i elektronskim umjetnicima Tychoom i Galantisom na drugim projektima.

Eminem se sa svojim novim EminApeom službeno priključio drugom po veličini NFT projektu na OpenSea po volumenu. Kolekcija je do sada trgovala sa 284.765 ethera (977,6 milijuna dolara) u sekundarnoj prodaji, prema CryptoSlamu, a floor price (najniža cijena) trenutno iznosi 60 ethera (220.000 dolara).

Eminem se pridružio mnogim drugim poznatim osobama koje su do sada sudjelovale, uključujući NBA zvijezdu Stephena Curryja i voditelja talk showa Jimmyja Fallona.

Bored Apes nedavno je nadmašio CryptoPunks po najnižoj cijeni, što je veliko postignuće za projekt koji je započeo u travnju 2021. godine. 

19. travanj 2024 11:29