Svijet
StoryEditor

Grayscale Investments oformio platformu koja izlaže investitore kriptovaluti Solani

01. Prosinac 2021.

Grayscale Investments jučer je pokrenuo svoj Grayscale Solana Trust, nudeći investitorima pasivnu izloženost kriptovaluti Solani.

SOL token porastao je preko 7 posto u posljednja 24 sata, prema CoinGecku, te se trenutačno kreće oko 217 dolara. Tržišna kapitalizacija malo se povukla s vrhunca od 77 milijardi dolara koliko je  postavila početkom mjeseca na 66 milijardi dolara. Unatoč tome, cijena Solane gotovo se udvostručila od početka rujna, a od početka godine porasla je za više od 13.000 posto.

Solana Trust imao je 9,5 milijuna dolara pod upravljanjem kada je jučer javno pokrenut.

Izvršni direktor Grayscalea Michael Sonnenshein rekao je da postoji sve veći interes među klijentima tvrtke za širenje njihove izloženosti različitim vrstama digitalne imovine. Samo ove godine tvrtka je debitirala sredstvima za pružanje izloženosti Basic Attention Tokenu (BAT), Chainlinku (LINK), Livepeeru (LPT), Decentralandu (MANA) i Filecoinu (FIL). 

Decentraland Trust svjedočio je "snažnoj receptivnosti" klijenata tvrtke, rekao je Sonnenshein u nedavnom intervjuu.

- Imali smo mjesto u prvom redu za mainstream prihvaćanje i usvajanje kriptovaluta, i sve više otkrivamo da investitori diverzificiraju svoju izloženost izvan digitalne imovine kao što su bitcoin i ethereum - rekao je u priopćenju za medije.

Solanin blockchain i izvorna kriptovaluta SOL značajno su porasle u 2021. godini. Cijena je s 1,84 dolara početkom godine porasla na više od 200 dolara. Zapravo, SOL je nadmašio bitcoin i ethereum u listopadu, te je porastao za 41,9 posto za mjesec dana.

Čini se da je brzo rastući  interes za DeFi i NFT-ove u kombinaciji s visokim naknadama za transakcije na ethereumu gurnuo mnogo volumena trgovanja na Solanu.

Anatoliy Jakovenko, suosnivač Solane, bio je oskudan s detaljima o novim izdanjima i nadolazećim projektima tijekom konferencije u Portugalu.

28. travanj 2024 08:45