Svijet
StoryEditor

Infografika: Tehnološke gigante kriza ‘ni da pipne‘

05. Svibanj 2020.

Prva tri mjeseca ove godine zaista su bila 'na rubu'. U siječnju su Amerikanci ubili Soleimanija što je dovelo do toga da svijet bude na rubu rata između Irana i Amerike.

Veljača je donijela velike požare u Australiji kada je gotovo čitava zemlja (iz)gorila. U ožujku je koronavirus poharao svijet. Početak godine kao iz noćnih mora, ali neki čini se i dalje sanjaju lijepe snove.

 

Za razliku od zrakoplovnih kompanija, hotelskih lanaca, restorana i milijuna malih tvrtki i poduzetnika koji se bore za opstanak usred pandemije koronavirusa, najveće i najznačajnije svjetske tehnološke kompanije pokazuju kako za njih krize nema.

U prva tri mjeseca 2020. godine sve su te tvrtke zabilježile rast prihoda. Google, Apple, Facebook, Amazon i Microsoft su i dalje neokrznuti, a vjerojatno je da će takvi i izaći iz ove trenutne krize.

Od velikana je najgore prošao Apple koji jedini ne bilježi dvoznamenkasti rast prihoda, najviše zbog pada potražnje u Kini, dok je Amazon najviše profitirao u prva tri mjeseca 2020. godine.

image
foto
25. travanj 2024 03:32