Svijet
StoryEditor

Izvršni direktor Discorda najavljuje integraciju s Metamask Ethereum novčanikom

10. Studeni 2021.

Jučer je izvršni direktor Discorda, Jason Citron, na Twitteru podijelio snimku zaslona, kako se čini, značajke povezivanja MetaMask novčanika unutar korisničkih postavki popularne platforme za razmjenu poruka.

MetaMask je jedan od najpopularnijih kripto novčanika, koji se od kolovoza ove godine može pohvaliti s 10 milijuna aktivnih korisnika.

Discord trenutno ne podržava MetaMask, ali je slika mnoge navela da povjeruju kako je veliko ažuriranje platforme na horizontu. Citron je također naslovio snimku zaslona riječima 'probably nothing', izraz koji se u kripto zajednici koristi kada popularna tvrtka ili pojedinac napravi značajan potez.

Citronov tweet došao je kao odgovor na post na blogu pod nazivom 'Discord: Imagine a Place', koji je jučer tweetao bloger Packy McCormick.

U postu, McCormick naziva platformu koordinacijskom platformom izbora za sve vrste projekata, uključujući NFT-ove, DAO-ove, grupe za kripto ulaganje i kripto startupove.

Što je još važnije, McCormick posvećuje dio svog djela raspravi o ideji kripto novčanika integriranog u Discord. 

Ista ideja prvi put se pojavila u anketi  još u kolovozu, kada su neki korisnici upitani bi li bili zainteresirani za korištenje web3 izvornog kripto novčanika integriranog u Discord.

McCormick je zaključio da bi izvorni novčanik bio koristan za korisnike i samu platformu, ali zaključio je da je to lakše reći nego učiniti, a Discord trenutno nema kripto kadrove u svom timu da izvede taj zadatak.

- No, mogao bi sklopiti partnerstvo s timom koji stoji iza kripto novčanika ili zaposliti tim uz obećanje velikih poticaja - nadodao je McCormick.

Ako se Citronova snimku zaslona interpretira kao naznaka nadolazeće MetaMask integracije, onda tim očito traži kripto znanja eksternim putem, što u konačnici može biti najbolje rješenje.

U svakom slučaju, takva povezanost bila bi blagodat za različite DeFi i NFT projekte čije zajednice komuniciraju na Discord serverima.

26. travanj 2024 04:32