Svijet
StoryEditor

KPMG Canada ulaže u dvije najveće kriptovalute

09. Veljača 2022.

KPMG Canada je prije dva dana objavio da je tvrtka izravno uložila u bitcoin i ethereum, dvije najveće kriptovalute po tržišnoj kapitalizaciji.

Ovaj potez najnoviji je među rastućim trendom velikih institucionalnih igrača koji dodaju kriptovalute u svoje bilance, uključujući MicroStrategy, Square i Teslu.

Kanadski ogranak računovodstvenog diva izjavio je u ponedjeljak da ulaganje odražava njihovo uvjerenje da će se institucionalno usvajanje kripto imovine i blockchain tehnologije nastaviti rasti i postati redoviti dio portfelja korporacija.

Iz KPMG-a nisu izjavili koliko je tvrtka točno uložila, ali su dodali da su kupili nadoknade ugljika (carbon offset) kako bi održali transakciju s nultom neto stopom emisijom ugljika. 

- Kripto imovina je klasa imovine koja sazrijeva - rekao je Benjie Thomas, kanadski upravljački partner savjetodavne službe u KPMG Canadi.

- Ulagači poput hedge fondova i obiteljskih ureda velikih osiguravatelja i mirovinskih fondova sve više postaju izloženi kripto imovini, a tradicionalne financijske institucije kao što su banke, financijski savjetnici i brokerske kuće istražuju ponudu proizvoda i usluga koji uključuju kripto imovinu - nadodao je Thomas.

Kareem Sadek, savjetodavni partner KPMG-a u Kanadi, suvoditelj kripto i blockchain usluga, dodao je da će se tvrtka razgranati na druge industrije u kripto svijetu. 

- Uložili smo u snažan fokus na kripto imovinu i nastavit ćemo poboljšavati i nadograđivati svoje mogućnosti u decentraliziranim financijama (DeFi), nezamjenjivim tokenima (NFT) i metaverzumu, da spomenemo samo neke. Očekujemo velik rast na tim područjima u godinama koje dolaze - izjavio je Sadek.

KPMG Canada je najnovija velika tvrtka koja je dodala kriptovalute u svoju bilancu. Softverska tvrtka MicroStrategy pokrenula je trend u kolovozu 2020. godine, kada je kupila bitcoin vrijedan 250 milijuna dolara. Od tada nastavlja kupovati bitcoin i trenutno drži 5,5 milijardi dolara u najvećoj kriptovaluti, prema podacima Bitcoin Treasuriesa.

Druge tvrtke, poput Square i Tesle, također su slijedile taj primjer. Trenutno posjeduju 355 milijuna dolara, odnosno 1,9 milijardi dolara u bitcoinu.

KPMG je britansko-nizozemska multinacionalna i jedna od revizijskih organizacija 'velike četvorke', koja uključuje PricewaterhouseCoopers (PwC), Deloitte i Ernst &Young (EY).

30. travanj 2024 03:33