Svijet
StoryEditor

Najpoznatiji NFT projekt Bored Ape Yacht Club uskoro dobiva svoju videoigru

14. Prosinac 2021.

U manje od osam mjeseci, Bored Ape Yacht Club postao je jedan od najvrjednijih i najpoznatijih NFT projekata. Svakim danom sve više poznatih osoba stavlja svoje Bored Apeove kao profilne slike na društvenim mrežama, dok je Adidas kupio svoj primjerak i surađuje s kreatorima. Uskoro će najpopularniji majmuni na blockchainu dobiti i svoju videoigru.

Jučer je tvorac Bored Ape Yacht Cluba Yuga Labs najavio da će razviti play-to-earn igru u partnerstvu s Animoca Brandsom. Animoca je izdavač nadolazeće metaverse  igre, The Sandbox, a također i investitor u širok raspon projekata igara i kripto industrije, u rasponu od Axie Infinityja do NBA Top Shota.

Igra se planira pokrenuti u drugom tromjesečju 2022. godine, ali nisu objavljeni ostali specifični detalji, osim fokusa na play-to-earn koncept i činjenice da će naravno koristiti NFT avatare. Teaser slika prikazuje robotsku ruku koja drži elektrificiranu bananu s logom Bored Ape Yacht Cluba.

Animoca Brands i Yuga Labs još nisu objavili na kojoj će se blockchain platformi igra razvijati, iako su Bored Ape NFT-ovi kreirani na Ethereumu. Mnoge igre temeljene na Ethereumu, od kojih je najpoznatija Axie Infinity, koriste rješenje Layer 2 ili vlastiti sidechain za skaliranje, kako bi smanjile naknade i ponudile brže transakcije nego što Ethereumov vlastiti Mainnet može podnijeti.

Također u ovom trenutku je nejasno hoće li igra biti ekskluzivna samo za vlasnike NFT-ova ili će biti dostupna svima za igranje, možda s određenim pogodnostima za vlasnike.

NFT kolekcija promovira se kao ekskluzivni klub i nudi razne pogodnosti vlasnicima, kao što su pristup privatnom Discord serveru, posebni merchandise dropovi, događaji uživo, kao što su nedavni koncert The Strokesa i Chris Rocka u New Yorku i dodatni besplatni NFT-ovi.

U priopćenju za medije glasnogovornik Yuga Labsa rekao je da će suradnja proširiti korisnost i pogodnosti koje se nude svim vlasnicima Bored Ape NFT-a.

U svoja tri NFT dropa, Bored Ape Yacht Club zajedno je generirao više od 1,4 milijarde dolara vrijedan sekundarni tržišni volumen trgovanja, prema podacima CryptoSlama. Također je sve popularniji među poznatim osobama, a među istaknutim vlasnicima su komičar Jimmy Fallon, NBA igrač Steph Curry i reper Post Malone. 

Budući da vlasnici Bored Apea mogu komercijalizirati svoje JPG-ove, projekt je također svjedočio nastankom virtualnim bendovima poput glazbenog producenta Timbalanda i Universal Music Groupe. Yuga Labs nedavno se udružio s Adidasom i planira pokrenuti token temeljen na Ethereumu u prvom tromjesečju 2022.

Play-to-earn igre zahtijevaju vlasništvo nad NFT predmetima u igri, a zatim nagrađuju igrače kripto tokenima koji se dalje slobodno mogu zamijeniti za ostale kriptovalute. Monster-battling igra Axie Infinity najveći je primjer do sada, s oko 2,8 milijuna dnevnih igrača i više od 3,6 milijardi dolara vrijednog volumena trgovanja.

19. travanj 2024 21:48