Svijet
StoryEditor

Pravi potres na kriptotržištu - Elon Musk potaknuo rast kriptovalute bitcoin

30. Siječanj 2021.
Bitcoinfoto Shutterstock
Elon Musk svojim je najnovijim aktivnostima na Twitteru kriptosvijet uspio prodrmati dodajući znak bitcoina (BTC) na svoj profil, stoga je bitcoin u petak doživio iznenadan skok nakon deset dana.

Piše: FIMA Plus

Nakon te vijesti najjača kriptovaluta po tržišnoj kapitalizaciji (BTC) porasla je za više od 11 posto u roku manje od sat vremena, no nakon toga nastavio je uzlaznom putanjom i porastao još više sve do razine od 37.851 dolara, prije nego što je kasnije postignuo korekciju.

image
Elon Musk Twitter profil
foto

Bitcoin porastao na 37 tisuća dolara nakon što Elon Musk dodao Crypto na Twitterov opis

Zadirkuje li samo Musk kripto zajednicu?

Bilo kako bilo, nakon objave na Twitteru bitcoin je u petak oko 08:30 UTC porastao s vrijednosti od oko 32.000 na 37.050 dolara, te dosegnuo najvišu razinu od 19. siječnja. Taj se porast od 15,7 posto dogodio za manje od 15 minuta i preokrenuo smjer kretanja BTC-a.

Iako je teško definirati točan razlog njegovog porasta, nemoguće je ne primijetiti da je cijena porasla nakon što je Teslin i izvršni direktor Elon Musk promijenio svoj opis na Twitteru spominjući kriptovalutu bitcoin.

Hoće li bitcoin i dalje nastaviti rasti? Ne može se sa sigurnošću tvrditi. Ostaje nam budnim okom pratiti uzbudljive događaje na kriptotržištu.

16. travanj 2024 07:47