Svijet
StoryEditor

Reddit se priprema za integraciju NFT-ova na platformi

27. Listopad 2021.

Čini se da platforma društvenih medija i mikro zajednica Reddit traži zaposlenike kako bi platforma podržala dizajn, izgradnju i kompatibilnost s nezamjenjivim tokenima (NFT-ovima).

Prema objavi oglasa za posao na Greenhouseu, Reddit traži višeg backend inženjera odgovornog za "milijune korisnika za stvaranje, kupnju, prodaju i korištenje digitalne robe koju podupire NFT". Pozicija zahtijeva najmanje pet godina iskustva u razvoju backend sustava, kao i sposobnost 'dizajniranja i implementacije složenih distribuiranih sustava koji rade pod velikim opterećenjem'.

- Ako postoji jedna stvar koju smo primijetili kod NFT-ova, to je da oni imaju nevjerojatnu moć stvoriti osjećaj sudjelovanja i pripadnosti - navodi se u objavi posla.

- Sa svakim novim NFT projektom, s njim se pojavljuje živahna zajednica vlasnika. Ljubitelji najvećih stvaratelja i brendova današnjice sada hrle kupovati digitalnu robu izravno od njih. Kako bi ih podržali, dobili ekskluzivan pristup i osjetili veći osjećaj povezanosti s njima. S vremenom vjerujemo da će to samo rasti, a NFT-ovi će igrati središnju ulogu u tome kako obožavatelji podržavaju svoje omiljene kreatore i zajednice - dodali su iz Reddita.

Reddit je godinama djelovao kao medij koji okuplja korisnike kriptovaluta, a subbrediti platforme uglavnom su odgovorni za pumpanje cijena tokena, uključujući Dogecoin. Korisnici također mogu zaraditi bodove zajednice platforme, objavljivanjem određenog sadržaja kako bi zaradili nagrade.

Dok neke kripto mjenjačnice polako pokreću vlastita NFT tržišta, platforme društvenih mreža također rade na podršci tehnologiji, ako ne i stvaranju konkurenta OpenSea. Gigant društvenih mreža Facebook nagovijestio je da će njegov novi novčanik vjerojatno podržavati NFT-ove, a Twitter je u rujnu otkrio da radi na tome da korisnicima omogući prikazivanje NFT-a kao svoje profilne slike.

- NFT pokret tek je počeo - zaključuju iz Reddita.

16. travanj 2024 07:46