Svijet
StoryEditor

Robinhood najavio mogućnost premještanja kriptovaluta s njihove platforme

23. Rujan 2021.
Robinhood Markets

Robinhood je u srijedu otkrio da će kupci konačno moći premjestiti bitcoin, ethereum, dogecoin i druge kriptovalute sa svoje aplikacije od sljedećeg mjeseca, što je značajka koju su mnogi korisnici dugo čekali.

Robinhoodova kripto COO Christine Brown na pozornici na konferenciji Mainnet u New Yorku, izjavila je da će oni koji se prijave za listu čekanja početi dobivati pristup u listopadu, dok će svaki korisnik dobiti pristup značajci do početka 2022. godine.

Objava dolazi nakon višemjesečnih nagađanja o Robinhoodovim velikim planovima za kriptovalute, koji je brzo postao jedan od najvećih izvora rasta tvrtke, te postaje sve veći rival Coinbaseu.

Robinhood uokviruje novu funkcionalnost u obliku novčanika, iako tvrtka kaže da ne planira ponuditi novčanik bez skrbništva (non-custodial), uslugu koja korisnicima omogućuje izravno držanje vlastitog kripta, ali to podrazumijeva dodatne tehnološke prepreke.

Dok su korisnici Robinhooda već neko vrijeme u mogućnosti kupiti nekoliko kriptovaluta, neki kritičari kažu da značajka nije 'potpuna kripto' jer ga korisnici nisu mogli pomaknuti s platforme.

Brown je rekla da tvrtka gleda na novčanike kao na prvi korak kako bi pomogla kupcima da otkriju širi svijet kriptovaluta, uključujući NFT-ove.

Dodala je da Robinhood ne naplaćuje provizije, te da će se ta politika primjenjivati kada korisnici šalju kriptovalute s njegove platforme.  

Robinhood je također nedavno dodao značajku koja korisnicima omogućuje kupnju kriptovaluta na ponavljajućoj dnevnoj ili mjesečnoj bazi od početnog iznosa od samo jednog dolara. Tvrtka je predstavila značajku kao način da kupci imaju koristi od 'dolar cost averaginga', popularne strategije ulaganja koja omogućuje ljudima da se zaštite od volatilnosti i grade pozicije tijekom vremena.

Brown, koja je započela svoju ulogu u travnju, također je rekla da je privlačenje ženskih korisnika kriptovaluta ključni dio Robinhoodove strategije, napominjući da se broj žena koje kupuju kripto na aplikaciji povećao 7 puta u odnosu na prošlu godinu.   

18. travanj 2024 03:22