Svijet
StoryEditor

Steph Curry postao ambasador FTX Trading Limiteda, pa na Twitteru tražio savjet za ulaganje

09. Rujan 2021.
Twitter NFT

Ovog vikenda, NBA zvijezda Steph Curry, na Twitteru je pitao za savjet kako započeti s ulaganjem u kriptovalute.

Igrač Golden State Warriorsa potpisao je ugovor da postane 'globalni ambasador' FTX Trading Limiteda, koji vodi FTX kripto mjenjačnicu. Kao dio dogovora, dobit će udio u tvrtki, a FTX će dati godišnji doprinos zakladi Eat.Learn.Play, koju vode Curry i njegova  supruga.

- Uzbuđen sam što ću se udružiti s tvrtkom koja demistificira kripto prostor i eliminira faktor zastrašivanja za početnike. - rekao je Curry u priopćenju za medije. Kao ambasador pomoći će proširiti doseg FTX  brenda i naglasiti održivost kriptovaluta novoj publici širom svijeta.

Curry nije potpuni početnik u kripto prostoru. Krajem prošlog mjeseca potrošio je 55 ethera (tada  vrijednih 180.000 dolara) na Bored Ape Yacht Club NFT, digitalnu imovinu koja predstavlja ilustrirane majmune. Nakon toga, obožavatelji su na njegov ethereum novčanik poslali brojne druge NFT-ove.

Nedavna objava pokazuje da je Curry davao lažan nagovještaj na društvenim mrežama kada je napisao da tek počinje ulagati u kriptovalute. Tweet je generirao više od 18.000 komentara.

S obzirom na FTX-ov sportski marketing, dodavanje Curryja na popis ima smisla. Mjenjačnica je u svibnju postigla 19-godišnji ugovor vrijedan 135 milijuna dolara za prava imenovanja Miami Heat arene. Osim toga, u lipnju su potpisali ugovor s NFL igračem Tampa Baya Tomom Bradyjem kao ambasadorom brenda. Taj je dogovor sadržavao i dobrotvorni element, budući da je FTX obećao donirati 1 posto neto naknada u dobrotvorne svrhe. Zaklada FTX izjavila je da je do sad donirala protuvrijednost od 3,75 milijuna dolara u dobrotvorne svrhe, uključujući 50.000 dolara Bradyevoj zakladi TB12. Još 12,7 milijuna dolara navodno je namijenjeno donacijama korisnika i korisničkim naknadama.

- Nakon sastanka i razgovora sa Stephenom, bilo je jasno da je on besprijekoran izbor za FTX. - izjavio je izvršni direktor FTX-a Sam Bankman-Fried, koji je pohvalio Curryjeve dobrotvorne napore.

FTX-ov naglasak na sponzorstvima i poslovima koji privlače pozornost, pomogli su da derivatna i spot kripto mjenjačnica ove godine značajno porastu i postanu jedne od najvećih po volumenu na svijetu. Međutim, njegova FTX američka platforma i dalje zaostaje za američkim konkurentima kao što su Coinbase i Kraken.

24. travanj 2024 00:34