Svijet
StoryEditor

Vlasnik Shiba Inua premjestio kriptovalute vrijedne preko 2,5 milijarde dolara

04. Studeni 2021.

Shiba Inu (SHIB) kriptovaluta u posljednjih je mjesec dana postala jako popularna, te je nakratko pretekla suparnički Dogecoin po tržišnoj kapitalizaciji. 

Prošli tjedan odjeknula je vijest o vjerojatno najvećem individualnom tradeu u povijesti, pri kojem je jedan SHIB vlasnik od početne investicije od 8.000 dolara zaradio više od 5 milijardi dolara. Špekuliralo se je li možda vlasnik izgubio privatne ključeve od novčanika, no prije dva dana vlasnik se aktivirao i premjestio kriptovalute vrijedne preko 2,5 milijardi dolara.

Prema Ethereum block exploreru Etherscanu, adresa ovog novčanika poslala je u utorak četiri transakcije po 10.000.000.100.000 SHIB- a. Svaka je vrijedna oko 630 milijuna dolara po današnjim cijenama.

Važno je napomenuti da dotični kit (whale) nije ostvario svoje dobitke. Naime SHIB nije prodan, već jednostavno premješten između adresa.

Shiba Inu je meme kriptovaluta stvorena na Ethereumu koja je dospjela na naslovnice u posljednjih nekoliko mjeseci, probijajući se na ljestvici najvrjednijih kriptovaluta. SHIB je samo dio rastućeg popisa 'psećih coina' za koje se čini da ih pokreće ništa drugo osim hypea i  njihovih meme svojstava. Prema službenoj web stranici kriptovalute, SHIB je nastao kao 'eksperiment u decentraliziranoj spontanoj izgradnji zajednice'.

Sam SHIB skliznuo je više od 10 posto u protekla 24 sata, na 0,000005830 dolara, prema podacima CoinGecka, iako je njegova dugoročna izvedba još uvijek na dobrom uzletu, nakon što je na mjesečnoj razini porastao za 335 posto. Konkurent Dogecoin pao je nešto manje, za 1,5 posto u posljednja 24 sata, dok je konkurentski token Floki Inu (FLOKI), nazvan po psu Elona Muska, porastao za 45 posto.

Sve meme kriptovalute inspiriane pasminom Shiba Inua prije dva dana imale su razloga za slavlje, kada je Kaboshu, originalni pas Doge memea, obilježio 16. rođendan.

24. travanj 2024 01:40