Tehnopolis
StoryEditor

Amazon odbio kompenzirati štetu trgovcima

17. Prosinac 2014.
Piše:
lider.media

Proteklog su petka brojni Amazonovi korisnici bili oduševljeni tehničkom greškom softvera za podešavanje cijena, zbog čega su se artikli – od odjeće i tehnologije do namještaja – prodavali po cijenama od otprilike deset lipa.

Riječ je o greški softvera RepricerExpress koji inače pomaže trgovcima pri usklađivanju cijena s ciljem održavanja konkurentnosti.

Trgovci su na ovaj način izgubili goleme količine novca, a neki su se žalili da bi zbog greške mogli bankrotirati. Amazon je, pak, odlučio kako online trgovcima neće kompenzirati nastalu štetu. U mailu upućenom trgovcima stoji da ‘od sad pa na dalje Amazon neće izdavati nikakve naknade vezane uz ovaj slučaj. Morat ćete kontaktirati treću stranu koja je odgovorna za ovu pogrešku‘.

Trgovci navode kako ‘treća strana‘, odnosno kompanija RepricerExpress, također nije ponudila odštetu, osim što su naveli kako im je ‘iskreno žao‘.

Daniel Pizzey, vlasnik kompanije koja prodaje dječju odjeću - Baby Best Buy – objašnjava kako je zbog softverske pogreške izgubio između 25 i 30 tisuća funti te da je zgrožen načinom na koji se Amazon ponio.

- Njihova je reakcija bila nevjerojatno spora. Nije ih niti najmanje briga za štetu koju su prouzročili trgovcima, pogotovo u ovo doba godine. Kupci su naručivali po 40-50 istih predmeta i za njih plaćali gotovo ništa. Kako to nikog nije alarmiralo? –

Amazon je odbio komentirati.

19. travanj 2024 04:01