Tehnopolis
StoryEditor

Amazon otvara ‘pravu‘ trgovinu na Manhattanu?

13. Listopad 2014.
Piše:
lider.media

Amazon za vrijeme prazničkih šopinga namjerava otvoriti pravu, fizičku, trgovinu u New Yorku.

Izvori tvrde da će se otvoriti na 34. ulici na Manhattanu, preko puta Empire State Buildinga. To će biti Amazonov pokušaj povezivanja s korisnicima u stvarnom svijetu.

Trgovina će navodno funkcionirati kao ‘mini skladište‘ s inventarom za dostavu u istom danu. Osim toga, funkcionirat će i kao središte za vraćenu robu, zamjene i podizanje robe naručene online. Neki tvrde da će Amazon u novi prostor funkcionirati i kao svojevrsni izlog za proizvode kao što su novi Kindle, Fire smartphone, Fire TV i slično.

Izvori upoznati s Amazonovim planovima za The Wall Street Journal su izjavili kako odluka i dalje nije ‘uklesana u kamenu‘ te da kompanija uvijek može odustati od te ideje. Međutim, ako se ideja ostvari, a trgovina bude iznimno uspješna, Amazon bi mogao otvoriti trgovine i u drugim američkim gradovima.

Amazon je već ranije eksperimentirao s kratkotrajnim prodavaonicama – prošle je godine postavio Kindle automate u trgovačkim centrima diljem SAD-a – ali ovo je zasad najsmjeliji Amazonov pothvat. Osim toga, nije ni jeftin, naglašava The Wall Street Journal – tu su troškovi najma, novih zaposlenika i brojni drugi, koji će dodatno teretiti već ionako niske Amazonove profitne marže.

28. travanj 2024 22:15