Tehnopolis
StoryEditor

Dva monitora u jednom

05. Kolovoz 2014.
Piše:
Branimir Kovač

Dok su nekoć dva monitora na stolu bila siguran znak da se bavite grafikom ili videoobradom, danas ih sve češće možemo vidjeti i kod drugih zahtjevnijih korisnika. No novi Philipsov monitor svojim konceptom mogao bi ih uvesti i u ‘mainstream‘

Prvi Philipsov monitor dva-u-jedan, ne baš pamtljivog imena 19DP6QJNS, tako kombinira dva 19-inčna ekrana te omogućuje gotovo neprimjetni 38-inčni zaslon. Ideja je, naravno, uštedjeti prostor i olakšati konfiguraciju i uporabu, a na kraju i produktivnost. Već nam, uostalom, pada na pamet niz primjena dodatnog ekrana u poslovnom okružju, primjerice za praćenje burzovnih izvještaja ili spajanje posebnih sigurnih izoliranih računala za online transakcije – mogućnosti su bezbrojne.

Monitor se koristi IPS zaslonom, a postolje je, ističu u Philipsu, dizajnirano kako bi se uštedjelo na prostoru. Oba zaslona omogućuju nagib prema naprijed i natrag do 22,5 stupnjeva kako bi se prilagodilo željenim kutovima gledanja. Podržane su višestruke mogućnosti povezivanja - jedan DisplayPort i VGA ulaz na prvom zaslonu i drugi VGA ulaz s MHL-om omogućenim HDMI ulazom na drugom zaslonu. Tu su i dva USB ulaza koji se nalaze na svakom zaslonu, a navedena MHL tehnologija omogućuje prikaz sadržaja s mobilnih uređaja, poput pametnih telefona ili tableta. Spomenimo i da je ovaj monitor dobio 2014 Computex IRI Gold Award za tehnološku inovaciju.

17. svibanj 2024 05:59