Tehnopolis
StoryEditor

Googleov izlet u industriju mobilnih mrežnih operatera odnosit će se samo na Nexus uređaje

07. Ožujak 2015.
Piše:
lider.media

Googleov Sundar Pichai je ranije ovog tjedna na manifestaciji Mobile World Congress najavio kako kompanija ima namjeru postati wireless provajder.

Google će postati mobilni virtualni mrežni operater, odnosno MVNO. Riječ je o provajderima koji ne posjeduju vlastitu infrastrukturu, već je iznajmljuju od mrežnih operatera kao što je T-Mobile, a onda kreiraju vlastite usluge i na taj način sudjeluju na tržištu. Projekt bi trebao krenuti sljedeći tjedan, a jedan od ciljeva jest jednostavnije prebacivanje s mobilnih na lokalne wi-fi mreže.

Prema pisanju Wall Street Journala, postoji kvaka – funkcionirat će samo na jednom modelu mobitela. Konkretno, na Googleovom uređaju Nexus 6, koji je na tržište izašao u listopadu prošle godine. Proizvela ga je Motorola, koju je Google kupio 2012., a onda prošle godine prodao Lenovu.

Stoga se može zaključiti kako je zaista riječ o malom eksperimentu, kako je Pichai najavio. Google se često upušta u takve pothvate. Nexus smartphone je, primjerice, nastao kako bi kompanija prikazala svoju viziju idealnog Android uređaja.

24. travanj 2024 17:23