Tehnopolis
StoryEditor

Lenovo predstavio smartphone K900

12. Siječanj 2013.
Piše:
lider.media

Lenovo je na sajmu 2013 International Consumer Electronics Show predstavio najnoviji smartphone uređaj u svojoj ponudi, K900.

Ovaj vrhunski smartphone iznimno je tankog i modernog dizajna, čiji ga čini must-have uređajem za sve modno osviještene korisnike. S jedinstvenim spojem dizajna i performansi, K900 se može pohvaliti s 5.5 inčnim IPS zaslonom, jednom od najboljih kamera u svojoj klasi, super tankim 9 milimetarskim dizajnom, a sve pokreće najnoviji Intel® Atom procesor, kažu iz Lenova.

-Kod K900, naš tim je radio na ključnim značajkama, redizajnirajući ih od temelja- izjavio je Liu Jun, predsjednik Mobile Internet Digital Home grupe, i viši potpredsjednik Lenova. -Umjesto da smo se usredotočili za značajke smartphonea koje dobro izgledaju na papiru, fokusirali smo se na udovoljavanju želja i potreba korisnika. U tom pogledu, K900 izmijenio je pravila igre, jer izgleda jednako dobro kao što radi.-

DizajnObzirom da su smartphone uređaji postali sveprisutni, zahtjevi korisnika vezani uz uređaje najviše klase su se povećali, s posebnim naglaskom na njihov dizajn i funkcionalnost. K900 mijenja očekivanja na tom području. Debljinom svega 6,9 milimetara, K900 je najtanji smartphone u svojoj klasi što uz težinu od samo 162 grama omogućuje da uređaj nenametljivo sklizne u džep ili torbu. Zahvaljujući izradi od legure nehrđajućeg čelika i polikarbonata u Unibody kućištu, K900 uspijeva istovremeno biti čvrst te izgledati otmjeno zadržavajući tanki profil.

Materijal od kojeg je izrađen nije jedini aspekt koji je Lenovu s K900 omogućio prekretnicu u području dizajna. Veličina stražnje kamere je podešena tako da ona više ne strši, ostavljajući dojam savršeno glatkog dizajna koji neće zapeti na odjeću. Dizajneri su također ažurirali PCB komponente i raspored baterije, kako bi uštedjeli na prostoru za unutarnje komponente. K900 karakterizira jedinstveni ‘stripe‘ ID koji pojačava tanki izgled vanjskog dizajna i integrira vanjske komponente.

Iako je tanak i elegantan, K900 prati trendove većih i jasnijih zaslona na smartphoneima. K900 je jedan od prvih smartphonea u svijetu koji kombinira 5.5 inčni IPS zaslon s 1080p HD rezolucijom s po više od 400 piksela po inču, i sve pod najnovijem Gorilla Glass 2 staklom koje je osjetljivo na dodir. Sve to smartphonesu K900 daje čistoću i oštrinu, s dovoljno prostora da uhvati nijanse HD fotografija i videozapisa, te omogući gledanje web stranica u standardnoj veličini.

IzvedbaNevjerojatno kako svojim tankim i elegantnim dizajnom, K900 nimalo ne zaostaje po pitanju performansi. Pokretan najnovijim Intel® Atom procesorom za smartphone, K900 je brz posebno kod ključnih funkcija poput pretraživanja Interneta i učitavanje aplikacija. Iako Intel® tek treba objaviti potpunu specifikaciju za novi chipset, Lenovo je iskoristio priliku da bude prvi na tržištu s ovom novom generacijom procesora.

Kamera smartphonea K900 je jedna od najistaknutijih njegovih značajki. Kao i kod ostalih funkcija na K900, Lenovo je u potpunosti redizajnirao kameru, te ponudio cjeloviti paket koji je više od zbroja svojih dijelova. Megapikseli su među prvim značajkama koje korisnici prepoznaju kod digitalnih kamera, a s 13 megapiksela, K900 je na vrhu svoje klase u ovom segmentu te zajedno s vodećim u industriji, Sony® Exmor BSI senzorom, čini izvanrednu izvedbu uređaja.

S K900, tim je otišao i korak dalje. Imajući na umu da korisnici često moraju fotografirati u uvjetima slabe osvijetljenosti, bez korištenja bljeskalice, Lenovo je K900 opremio s žarišnom duljinom objektiva F1.8, što ga čini prvim smartphonom tako široke blende na kameri. U kombinaciji s svim ostalim specifikacijama, K900 predstavlja izvrsnu zamjenu za digitalni fotoaparat. U odnosu na stražnju kameru, prednja kamera je također proširena na kut gledanja od 88⁰, najšire dostupna na smartphoneima, što je prikladno za samo-fotografiranje i video-pozive.

Cijene i dostupnostK900 smartphone će biti dostupan u travnju u Kini, te odabranim regionalnim tržištima uskoro nakon toga. Cijene K900 uređaja bit će objavljene nešto kasnije.

18. svibanj 2024 09:17