Tehnopolis
StoryEditor

Microsoft i Dropbox objavili partnerstvo

05. Studeni 2014.
Piše:
lider.media

Microsoft i Dropbox su se danas udružili kako bi uspješnije integrirali Dropbox u Office.

Dropbox će se, sukladno dogovoru, integrirati u mobilne aplikacije Officea za iOS i Android. Na taj način će se dokumenti koji se nalaze na Dropboxu moći uređivati, dijeliti i pregledavati direktno iz Worda, Excela i PowerPointa. Ako koristite uređaj koji nema instaliran Office, od vas će se zatražiti da skinete aplikaciju. Microsoftov Office za iPad i Android trenutno zahtijeva pretplatu na Office 365. Sada bi vjerojatno bilo savršeno vrijeme da Microsoft tu uslugu učini besplatnom.

- Riječ je o stvaranju duboke veze između Dropboxa i Officea. Smatramo da je ovaj potez od iznimne važnosti za korisnike. – izjavio je Dropboxov Ilya Fushman.

U prvoj polovici 2015. godine Dropbox planira podržavati Office Online direktno iz aplikacije. Uređivanje Word, Excel i PowerPoint dokumenata provodit će se kroz Microsoftov Office Web Apps (Office Online), a dokumenti će se spremati nazad na Dropbox. 35milijuna Officeovih dokumenata ionako je već spremljeno na Dropboxu, pa ne čudi da kompanije žele bliže surađivati.

Ovo je partnerstvo jedan od poteza u Microsoftu koje je pokrenuo novi CEO Satya Nadella. Uvjeti partnerstva nisu poznati, ali obje su strane uložile kapital i ljudski potencijal u ovaj projekt. Teško je ne uvidjeti kako je na ovaj način Microsoft preduhitrio Google. Dropboxu je, pak, znatno lakše udružiti se, nego pokušati postati ravnopravna konkurencija.

27. travanj 2024 14:51