Tehnopolis
StoryEditor

Microsoft ne može zaštititi naziv i logo Skypea u Europi

06. Svibanj 2015.
Piše:
lider.media

Microsoft je drugi put u manje od dvije godine na sudu izgubio slučaj protiv britanske telekomunikacijske kompanije Sky, vezano uz zaštitu naziva i loga Skypea na prostoru Europe.

Europski sud u utorak je presudio kako Microsoft ne može zaštititi ime i logo Skypea u Europi budući da previše nalikuje imenu i logu Skyja, koji je, kada je prije deset godina spor započeo, nosio ime British Sky Broadcasting Group.

- Sud je odbacio prijedlog Skypea i tako potvrdio kako postoji mogućnost zabune između imena Skype i Sky. – stoji u izvješću za medije.

Sukladno izjavi koju je kompanija dala u utorak, Microsoft će vjerojatno osporiti takvu odluku.

- Uvjereni smo kako ne postoji mogućnost zabune kada su u pitanju ova dva brenda i žalit ćemo se na odluku suda. Ovakva odluka nas ne obavezuje da mijenjamo naziv proizvoda. – navedeno je u izjavi.

Sud u Britaniji je u srpnju 2013. godine presudio u korist kompanije Sky. Tadašnji slučaj se vodio oko toga je li naziv Microsoftove cloud usluge SkyDrive krađa zaštitnog znaka u vlasništvu Sky Broadcastinga. Microsoft je zbog toga 2014. uslugu preimenovao u OneDrive.

Skype, kojeg je Microsoft kupio 2011. godine, a osnovan je 2003., zaštićen je u SAD-u, ali bitka u Europi traje već više od desetljeća. Sky, naime, tvrdi da je Skype previše sličan njihovom nazivu.

- Naš cilj je zaštititi Sky brend, a naša istraživanja pokazuju kako sličnost ima tendenciju zbunjivanja korisnika. – objasnio je Sky u službenoj izjavi.

22. travanj 2024 03:06