Tehnopolis
StoryEditor

Napunite bateriju na - remenu

22. Studeni 2014.
Piše:
lider.media

XOO pojas novi je izum koji bi trebao pomoći korisnicima da se baterija njihovog telefona nikad ne isprazni. Izum je patentirao Piers Ridyard, a sastoji se od remena uobičajenog izgleda koji sadrži punjač i USB

Sprava ima 2.100mAh, što je dostatno da potpuno napuni bateriju Apple iPhone 6. Pametni pojas u planu je već godinama, no tehnologija potrebna za njegovo stvaranje tek je postala dostupna proteklog lipnja. USB ulaz i kabel skriven je u kopči, a baterije se nalaze u koži remena.

-Ovo je proizvod za ljude kojima je navrh glave problema s praznim baterijama, a ne žele sa sobom vući punjače. Želim da se remen jednako svidi poslovnim ljudima koji su stalno na putovanjima i partijanerima koji su potrošili cijelu bateriju na slikanje u klubu i sad ne mogu nazvati taxi da se vrate doma- izjavio je 27-godišnji Ridyard.

Kampanju je pokrenuo na platformi Indiegogo, te na taj način planira financirati projekt. S takvim načinom skupljanja sredstava očito je dobro upoznat, budući je da prije dvije godine preko kickstartera skupio 400 000 dolara potrebnih za lansiranje Minidrive, vanjskog hard drivea koji povećava memoriju  Apple Maca za 128 gigabajta.

Prve isporuke mogu se očekivati sljedećeg srpnja, a cijena proizvoda trebala biti 150 dolara, premda će oni najbrži dobiti remen po 99 dolara.

25. travanj 2024 07:59