Tehnopolis
StoryEditor

Nintendo organizira Svjetsko prvenstvo

15. Svibanj 2015.
Piše:
lider.media

Nintendo pokušava izazvati uzbuđenje prije predstojećeg E3 sajma (Electronic Entertainment Expo) tako što po prvi put nakon 25 godina organizira Nintendo Svjetsko prvenstvo.

- Po prvi put nakon 25 godina, neki od najvećih Nintendo fanova sukobit će se u gaming obračunu godine. – stoji u najavi na službenoj stranici E3 sajma.

Činjenica da u nazivu stoji ‘svjetsko‘ ipak ne znači ono što se na prvi pogled čini. Naime, prvenstvo će se odnositi samo na države SAD-a. Prvi i posljednji put ova je manifestacija organizirana 1990. godine. Funkcionirala je tako što je Nintendov tim održavao turneje po gradovima, a lokalni igrači su testirali svoje vještine igrajući ‘Super Mario Bros‘, ‘Tetris‘ i slično. Pobjednici su zatim odlazili u Hollywood gdje su se natjecali za nagrade kao što su 40-inčni TV i Geo Metro kabriolet.

Nintendo nije iznio previše detalja vezano uz ovogodišnju manifestaciju. Poznato je da će kvalifikacije započeti 30. svibnja u Best Buy trgovinama u većim gradovima SAD-a, a pobjednici kvalifikacija (zajedno s nekolicinom pozvanih igrača, vjerojatno pobjednika natjecanja 1990. godine) će se 14. lipnja u Los Angelesu natjecati za titulu Nintendo svjetskog prvaka. Postojat će i live online prijenos finalnog događanja.

NIntendo Svjetsko prvenstvo uvod je u E3, koji počinje dva dana nakon, 16. lipnja. Nintendo bi na E3 sajmu trebao najaviti novitete kada je riječ o Wii U igraćoj konzoli i 3DS prijenosnoj konzoli. Nintendo je sličan pothvat izveo i lani, kada je uoči E3 sajma organizirao ‘Super Smash Bros.‘ turnir.

Ovo je prvi E3 sajam nakon par godina koje Nintendo dočekuje s pozitivnim financijskim rezultatima. Naime, Nintendo je objavio pozitivne rezultate poslovanja za fiskalnu godinu koja je završila 31. ožujka ove godine. Tvrtka posluje s 357 milijuna dolara dobiti. Za uspjeh u protekloj fiskalnoj godini zaslužna je dobra prodaja Wii U konzole.

Ukoliko se događaj pokaže uspješnim, Nintendo bi mogao razmisliti o tome da Nintendo Svjetsko prvenstvo organizira svake godine.

Pogledajte kako je Nintendo najavio Svjetsko prvenstvo:

28. travanj 2024 22:47