Tehnopolis
StoryEditor

Pametna vožnja

08. Travanj 2015.
Piše:
Branimir Kovač

Pametni telefoni ušli su i u automobile, čemu se prilagođavaju i tradicionalna imena poput Pioneera. Ta je tvrtka predstavila uređaj AVH-4100NEX kompatibilan s dvije najpopularnije platforme za pametni telefon

Naravno, riječ je o iPhoneu i Androidu, pa tako AVH-4100NEX podržava standarde Apple CarPlay i Android Auto kojima svoje pametne ljubimce možete povezati na ono što je donedavno bio tek obični autoradio.

Novi Pioneerov uređaj, naime, omogućuje uvođenje ovih tehnologija u praktički svako vozilo, a nakon ugrađivanja i povezivanja s pametnim telefonom nudi niz mogućnosti na vlastitom ekranu od sedam inča osjetljivom na dodir. Primjerice, s povezanim iPhoneom putem tehnologije Apple CarPlay omogućuje niz funkcionalnosti, poput telefoniranja, odgovaranja na pozive i poruke ili pak preslušavanja glazbe ili radiopostaja koje imate definirane na svojem telefonu – i to sve u dobro poznatom iOS sučelju.

Naravno, posebno je korisna integracija s mapama koje se, iako se pokreću s telefona, prikazuju na zaslonu uređaja te omogućuju punu funkcionalnost autonavigacije. Svemu uvelike pomažu tehnologije prepoznavanja glasa, poput Appleove Siri, zahvaljujući kojima nije potrebno gubiti pozornost na uporabu zaslona, što je u vožnji itekako korisno. Cijena je 700 dolara.

29. travanj 2024 03:48