Tehnopolis
StoryEditor

Pobijedite na BattleHack Athens, odletite u Kaliforniju i osvojite 100.000 dolara

11. Svibanj 2015.

Prijavite se za najbolji hackathon u južnoj i istočnoj Europi, izradite pobjedničku aplikaciju i odletite za Kaliforniju u borbu za 100 tisuća dolara nagrade i ultimativnu slavu.

Od 30. do 31. svibnja ove godine Atena će ugostiti jedan od najvećih hackathona. BattleHack Athens poziva developere iz EU zemalja, hakere, IT stručnjake i sve ostale da odmjere snage u izradi društveno korisne aplikacije koja bi intregrirala PayPal API ili Braintree SDK. Nema ograničenja što se tiče izbora tema, a sudjelovanje je besplatno. Pobjednici te drugo i trećeplasirani sudionici iz prethodnih godina mogu ponovno sudjelovati u natjecanju ukoliko prijave nove i originalne aplikacije.

Prvi dan BattleHack Athens natjecanja započet će s prijavom sudionika, nakon čega će se oni moći družiti s ostalim natjecateljima i razmijeniti svoje znanje, stvoriti timove i razgovarati sa sucima prije početka natjecanja. Natjecanje će kulminirati drugog dana u podne kada će suci uručiti nagrade najinovativnijim i najoriginalnim aplikacijama.  

Svaka aplikacija izrađena tijekom natjecanja bit će ocijenjena na temelju kvalitete koda i integracije aplikacijskih programskih sučelja, a ne održivosti poduzetničke ideje. Suci, panel dobro poznatih stručnjaka kao što su John Lunn, globalni direktor u PayPal/Braintree_Dev., George Psistarkis osnivač Bledna i Apirisea, i George Kasselakis, partner u Openfundu, imaju za cilj pronaći velike talente i otključati developerski potencijal u regiji.

Pobjednici BattleHack Athens natjecanja osvojit će pobjedničke sjekire, zrakoplovne karte, smještaj na World Finals natjecanju u silicijskoj dolini i mogućnost natjecanja u grand finalu kao “Greece’s Best Developers” s pobjednicima drugih regionalnih natjecanja BattleHack Series 2015. Drugoplasirani će osvojiti XBOX One 500GB dok će trećeplasirani dobiti ADAFRUIT ARDX V1.3 KIT.

BattleHack je serija hackathon natjecanja koja organiziraju PayPal i Braintree. Od natjecatelja se traži da riješe lokalni problem kroz kodiranje. Pobjednici svakog natjecanja osvajaju sjekiru kao trofej, i mogućnost sudjelovanja u finalu gdje se sudionici natječu za veliku nagradu od 100,000 američkih dolara. Natjecatelji zadržavaju vlasništvo nad aplikacijama izrađenima tijekom natjecanja. Prethodna dva natjecanja su privukla više od 5,000 natjecatelja.

Više informacija o događanju možete pronaći na  2015.battlehack.org.

01. svibanj 2024 17:20