Tehnopolis
StoryEditor

Prodaja Apple Watcha je pala za 90 posto

20. Srpanj 2015.
Piše:
lider.media

O Apple Watchu se pisalo mjesecima prije nego što je ugledao tržište. Rijetko koji proizvod je u posljednje vrijeme doživio takav ‘hype‘. Međutim, posljednji podaci pokazuju kako je zanimanje potrošača za Appleov pametni sat značajno opalo.

Apple Watch se počeo prodavati u travnju. U prvim je danima u SAD-u razgrabljeno 200 tisuća pametnih satova dnevno. Otad je uzbuđenje oko pametnog splasnulo, a analitička tvrtka Slice Intelligence je objavila kako je prodaja u prvim danima ovog mjeseca pala na pet tisuća pametnih satova po danu. Tvrtka je istraživanje bazirala na e-računima poslanih na mailove 2,5 milijuna online kupaca.

Dvije trećine prodaje čini Sport model, najjeftinija varijanta Apple Watcha čija je početna cijena 349 dolara. Apple se pokušao probiti i na luksuzno tržište s ‘Edition‘ modelom od zlata, čija je cijena deset tisuća dolara i više. Međutim, podaci pokazuju kako je prodano svega dvije tisuće takvih modela.

Apple nije službeno komentirao podatke. Na Apple Watchu je od početka velik pritisak – to je prvi potpuno novi proizvod nastao u Appleu od smrti Stevea Jobsa 2011. godina. Osim toga, predstavlja Appleov pokušaj upliva na tržište nosive tehnologije. Ubrzo bi trebali uslijediti i Appleovi službeni podaci o prodaji.

06. svibanj 2024 09:54