Tehnopolis
StoryEditor

S novom aplikacijom Inbox, Gmail se napokon prilagodio mobitelima

24. Listopad 2014.
Piše:
lider.media

Potrajalo je godinama, ali Googleov mail napokon je prilagođen mobilnom korištenju.

Naravno, korisnici su oduvijek mogli koristiti Gmail na mobilnim uređajima, i često jesu. ‘Često‘ je ono što Google pokušava popraviti novom aplikacijom imena Inbox, koja je najavljena u srijedu. Umjesto da vas zatrpava informacijama na malom zaslonu, Inbox vas želi u potpunosti osloboditi od otvaranja maila.

Među brojnim novim odlikama, Google se posebno hvali onom ‘Highlights‘, koja detektira i ‘izvlači‘ najbitnije dijelove maila, kao što su broj telefona, slike ili privici. Ti su podaci dostupni odmah, što znači da nije potrebno ulaziti u poruku da bi se došlo do njih.

Ostala unapređenja zapravo predstavljaju bolji način korištenja usluga koje odavno koristimo na Gmailu – podsjetnika, lista zadataka i slično. Korisnici od sad mogu ‘snoozati‘ mailove ili postavljati podsjetnike za određeno vrijeme ili lokaciju. Isto tako, moguće je grupirati slične mailove i na taj ih način lakše sortirati. Ta se opcija zove ‘Bundles‘ i slična je tabu ‘Promocije‘ unutar Gmaila. Grupiranje, osim toga, djeluje i na preglednost.

Aplikacija je kao stvorena za osobnu upotrebu – za online račune, informacije o online kupnjama, itd. – ali vjerojatno bi mogla biti od pomoći i u poslovanju.

Google pokušava dignuti prašinu oko aplikacije na način da je dostupna samo uz pozivnicu. Korisnici mogu čekati da im netko pošalje ili je zatražiti na Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite..

Aplikacija Inbox stvara se već sedam godina.

- Danas primamo više mailova nego ikad. Ključne informacije ‘zakopane‘ su u tijelu maila i često nam promaknu, pogotovo ako radimo na mobilnim uređajima. – izjavio je Sundar Pichai iz Googlea.

Nije potrebno smišljati novo korisničko ime ili lozinku – Inbox je samo ekstenzija vašeg Gmail, odnosno Google računa.

19. travanj 2024 03:54