Tehnopolis
StoryEditor

Sony zabilježio manje gubitke zahvaljujući prodaji PlayStationa 4

31. Listopad 2014.
Piše:
lider.media

Sony je podnio izvješće o gubicima u drugom kvartalu, a gubici su manji od očekivanih.

Naime, iznenađujuće dobra prodaja igraće konzole PlayStation 4 smanjila je utjecaj loše prodaje smartphonea. Neočekivano dobre brojke rezultat su i restrukturiranja kompanije koju je u svibnju započeo financijski direktor Kenichiro Yoshida.

Sonyjev kvartalni gubitak iznosi 136 milijardi jena, a predviđa se da će na razini godine doseći 230 milijarde jena. Sony je, međutim, povećao profit sa 10 na 35 milijardi jena zahvaljujući prodaji 3,3 milijuna PlayStation 4 konzola u drugom kvartalu, što je ispred prodaje najvećeg rivala, Microsoftovog Xboxa One.

Prodaja Sonyjevih smatphonea pala je sa 43 na 41 milijun prodanih uređaja. Prodaja je prošle godine bilježila 39 milijuna uređaja.

Yoshida je izjavio kako je prodaja posebno pala u Kini, gdje je kompanija istisnuta od strane lokalnih rivalskih kompanija kao što je Xiaomi.

Sonyjeve dionice su prije objave ovih rezultata zabilježile rast od 0,8 posto, u usporedbi s 4,8 postotnim rastom zabilježenim na Nikkei indeksu nakon što je Bank of Japan najavila monetarne olakšice. To je dodatno oslabilo jen, koji je pao 1,6 posto ispod 111 u odnosu na dolar. Yoshida objašnjava kako je takva situacija dodatno negativno utjecala na Sony.

16. svibanj 2024 01:21